Stiri

Săptămîna ”Școala altfel”

In ultima saptamana a lunii martie, profitand de inflorirea copacilor, de migratia pasarilor si de iesirea din hibernare a broscutelor, Asociatia Parcul Natural Vacaresti a organizat impreuna cu partenerii de la Societatea Ornitologica Romana lectii interactive pentru copii in cadrul programului Scoala Altfel.

Pe durata celor cinci zile ale evenimentului, cinci scoli ne-au trecut pragul. Incepand cu clasa pregatitoare si terminand cu clasa a noua de liceu, in total peste o suta douazeci de copii au avut ocazaia de a vizita Observatorul pentru de a afla istoria primului parc natural urban si de a parcurge un traseu in cautarea pasarilor, soparlelor insectelor si plantelor.

Insotiti de specialisti din diverse ramuri ale biologiei si protectiei mediului cei mici au putut afla mai multe despre diferitele grupe de vietuitoare.

Dimineata la masa ornitologului au primit informatii despre calatoriile pasarilor si studiul acestora prin metoda inelarilor. Spre pranz cantecele boroastelor au permis localizarea si observarea indeaproape a catorva specii de amfibieni. Iar dupamiaza toti participantii au avut ocazia de a atinge, de multe ori pentru prima data, un inofensiv sarpe de casa, in cadrul unei prelegeri despre reptile.

Cu siguranta vom continua actiunile pentru copii alaturi de partenerii si voluntarii nostri, deoarece Parcul Natural Vacaresti va fi un centru de excelenta pentru conservare, cercetare dar mai ales pentru educatie ecologica.

Text:Vlad Cioflec

Share Article: