Biciclești în Văcărești

Unl dintre obiectivele nostre pentru Parcul Natural Văcărești este dezvoltarea unei minime infrastructuri pentru o recreere sănătoasă. Ne dorim ca parcul să devină un loc în care zgomotele orașului să tacă, în care aglomerația zilnică să lase locul spațiilor suficiente. Un loc în care oamenii să intre pentru liniște, pentru sunete benefice, pentru sport si relaxare.

În anul 2017 am început acest plan amplasând un traseu de cicloturism de-alungul digului care împrejmuiește parcul precum și pe poteca principală a acestuia. Alături de Kaufland România am amenajat două trasee: „belvedere” și „printre bălți”. Traseele sunt prevăzute cu indicatoare și rampe de acces în parc. Traseele străbat principalele zone ale parcului, bicicliștii având posibilitatea să privească atât panorama parcului dar și să pătrundă prin zone mai „sălbatice”, la fel de accesibile.

Conform regulamentului Parcului Natural Văcărești, aprobat de Ministerul Mediului, accesul cu bicicleta în parc este permis și încurajat.

Sugerăm cicliștilor care pătrund în parc să respecte următoarele condiții:

  • este interzisă abandonarea deseurilor,
  • este interzis fumatul si orice sursă deschisa de foc,
  • este interzis pescuitul,
  • este interzisă eliberarea animalelor de apartaament,
  • este interzisă ruperea sau distrugerea vegetației si a infrastructurii parcului.

Pe teritoriul parcului sunt permise următoarele activități: fotografia, observarea naturii in zonele special amenajate, practicarea sporturilor.

 

Proiectul Biciclești în Văcărești este realizat în parteneriat cu Bikexpert Racing Team.