Comunicate

București MTB Race 2017

Publicat la data de: 06 Nov 2017 București MTB Race 2017

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, PNV a găzduit concursul de mountain bike București MTB Race, organizat de Asociația Parcul Natural Văcărești împreună cu echipa de ciclism BikeXpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland România. La eveniment au participat peste 200 de cicliști...

Poteca biodiversității urbane

Publicat la data de: 14 Sep 2017 Poteca biodiversității urbane

Asociația Parcul Natural Văcărești a deschis prima potecă de vizitare în Parcul Natural Văcărești.  Accesul este liber și se poate face atât individual cât și în cadrul grupurilor organizate de membrii asociației. Proiectul este realizat cu sprijinul La Fântâna și al Fundației Comunitare București, prin programul Mobilizăm Excelența.

Biciclești în Văcărești

Publicat la data de: 29 Aug 2017 Biciclești în Văcărești

Asociația Parcul Natural Văcărești, alături de BikeXpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland România, au amenajat un traseu de cicloturism si drumeție pe o distanță de 8 km, în Parcul Natural Văcărești.

Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti a devenit oficial administratorul primului parc natural urban din România

Publicat la data de: 11 Apr 2017 Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti a devenit oficial administratorul primului parc natural urban din România

Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti (APNV) și Ministerul Mediului au semnat contractul de administrare pentru Parcul Natural Văcăreşti, arie naturală protejată situată în sud-estul Bucureştiului.

Semnarea contractului înseamnă că autoritatea centrală în domeniul protecţiei mediului a considerat că APNV îndeplineşte condiţiile ştiinţifice, tehnice şi financiare pentru administrarea parcului. APNVa fost singura care a propus o ofertă de administrare pentru Parcul Natural Văcăreşti în cadrul sesiunii de încredinţare în administrare a ariilor naturale protejate, organizată în decembrie 2016.

Păsările orașului

Publicat la data de: 30 Mar 2017 Păsările orașului

În cadrul proiectului, o echipă independentă de voluntari, selectați și pregătiți de biologul Vlad Cioflec, va monitoriza speciile de păsări care cuibăresc sau se află în pasaj în Văcărești. Raportul de monitorizare va sta la baza Planului de Management al parcului și va include informații despre populațiile de păsări, zone de habitat, comportament și migrație. 

Parcul Natural Văcărești a fost aprobat oficial

Publicat la data de: 11 May 2016 Parcul Natural Văcărești a fost aprobat oficial

Azi, 11 mai 2016, Guvernul a adoptat Hotârîrea de Guvern prin care se constituie Parcul Natural Văcărești.

Asociația Parcul Natural Văcărești salută decizia autorităților și anunță actul drept un un succes al rațiunii pus în slujba interesului public.

Înființarea Parcului Natural Văcărești este exemplul clar că o inițiativă civică, promovată cu perseverență și competență, poate fi finalizată cu succes în ciuda numeroaselor obstacole birocratice. Campania de înființare a Parcului Natural Văcărești a durat 4 ani.

 

S-a încheiat dezbaterea publică pentru Parcul Natural Văcărești

Publicat la data de: 29 Oct 2015

Astăzi 29 oct. 2015, a expirat termenul legal destinat consultărilor publice în vederea instituirii regimul de protecție naturală la Văcărești. Asociația Parcul Natural Văcărești mulțumeste tuturor cetățenilor care s-au implicat în acest demers și solicită Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor finalizarea de urgență a procesului de înființare al primului parc natural urban din România.

Inițiate pe 18 septembrie 2015, consultările publice pentru adoptarea HG ului Parcului Natural Văcărești s-au încheiat astăzi, 29 oct. Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV), promotorul proiectului de înființare al primului parc natural urban din România, a sprijinit procesul aducând în atenția publicului larg informații, fotografii si opinii despre utilitatea proiectului.

 

Parcul Natural Văcărești este în dezbatere publică

Publicat la data de: 18 Sep 2015

Începând de vineri, 18 septembrie, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru înființarea Parcului Natural Văcărești se află în dezbatere publică pe site ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Poriectul poate fi consultat pe pagina electronică a Ministerului, la adresa:

http://www.mmediu.ro/articol/mmap-supune-dezbaterii-publice-proiectul-de-hg-privind-declararea-zonei-naturale-lacul-vacaresti-ca-parc-natural-si-instituirea-regimului-de-arie-naturala-protejata/945

Inaugurarea Centrului de Observare al Parcului Natural Văcărești

Publicat la data de: 05 Jun 2014

Bucureștiul are un centru urban de observare și protecție a mediului. Situat la etajul 17, în complexul rezidențial Asmita Gardens, Observatorul Parcului Natural Văcărești – cel mai mare de acest fel din România, își deschide porțile iubitorilor de natură. Cu ocazia inaugurării Centrului, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a anunțat lansarea în dezbatere publică a Hotărârii de Guvern care va institui aria naturală protejată.

Lansarea Centrului de Observare a fost posibilă cu sprijinul Alpha Bank Romania şi al Asmita Gardens.