Cristian Mihai

Născut la 12.03.1964 în București și iubitor al naturii încă din copilărie. Din ultimele clase gimnaziale a început studiul păsărilor, dar și astăzi continuă să le observe și să învețe despre ele. Absolvent al Colegiului Național Sf. Sava (1982) și al Universității Politehnice București (1988). Începând cu anul 2008, este colaborator al Societății Ornitologice Române (SOR) în cadrul diverselor programe (monitorizarea speciilor comune, monitorizarea factorilor cu influență negativă asupra Parcului Natural Comana, recensământul specii acvatice (midwinter), recensământul cuiburilor de berze albe). În anul 2007 a descoperit Văcăreștiul și a început să îl viziteze des, strangând informații și realizând mii de fotografii pe subiecte de wildlife. După 2012, atunci când s-a realizat documentația pentru obținerea statului de Parc Natural, a participat (cu datele adunate pe parcursul vizitelor din perioada 2007-2011) la redactarea listelor speciilor de insecte, batracieni, reptile, păsări și mamifere prezente în zonă.

Dan Barbulescu

Irinel Popescu

Cristian Lascu

Florin Stoican

Helmut Ignat

Laura Zaharia

George Bouros

Dragos Ștefan Măntoiu

Vlad Cioflec

Claudia Blagu

Helmut Ignat

Colaborator al revistei National Geographic Romania, pentru care a realizat diverse materiale (Delta Dunării, Africa – Masai Mara, Venetia, Antarctica). Începând din februarie 2011 a fotografiat “groapa” Văcărești (articolul rezultat fiind publicat în Mai 2012), ulterior implicându-se activ în eforturile de constituire a primei arii naturale protejate urbane din România – Parcul Natural Văcărești.

Cristian Lascu

Geolog prospector, cercetător la Institutul de Speologie “Emil  Racoviță” , redactor-șef National Geographic Romania. A participat la explorări și descoperiri în peșterile și avenele din Munții Retezat, Bucegi, Podișul Mehedinți, Sebeș, Apuseni.  Este descoperitorul Peșterii Movile, din Dobrogea – primul ecosistem subteran chemo-autotrof din lume. Este fondator și președinte al clubului speologic studențesc “Focul Viu” și Președinte al Subcomisiei de Protecția Peșterilor din cadrul Federației Române de Speologie. Este Fondator și Președinte al asociației GESS  ( Grupul de Explorări Subacvatice și Speologice). Alături de revista NG Romania a demarat campania de înființare a Parcului Natural Văcărești prin publicarea articolului ” Delta dintre blocuri” în Mai 2012.

Florin Stoican

Geolog, președinte fondator al Asociației Kogayon – organizație cu care a înființat Parcul Național Buila-Vânturarița. Coordonator a peste 20 de proiecte vizând managementul ariilor naturale protejate, conservarea biodiversității și geodiversității, educația ecologică, ecoturismul și dezvoltarea durabilă.

Dan Bărbulescu

S-a alăturat campaniei pro Văcărești din toamna anului 2012, din funcția de Director executiv al Asociației Salvați Dunărea și Delta. Este absolvent de istorie (Licență, Universitatea București) și științe politice (Master, Universty of London, Queen Mary College). A coordonat sau a contribuit decisiv la elaborarea și finalizarea de proiecte finanțate din fonduri publice sau private dedicate biodiversității, protecției mediului, dezvoltării sustenabile a Deltei Dunării.

Irinel Eugen Popescu

Este lector universitar doctor la Facultatea de Biologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi însă a copilărit în Bucureşti, zonă de unde nu a plecat cu adevărat niciodată. La începutul anilor 80, copil fiind, s-a mutat în blocurile abia construite peste drum de valea Văcăreşti unde şi-a început expediţiile copilăriei, peste ani cercetând zona şi cu ochiul naturalistului, în special ca entomolog, fiind primul iubitor de natură care a atras atenţia publicului larg şi specialiştilor asupra zonei prin conferinţe, lucrări prezentate la congrese şi publicate în reviste de specialitate.

Cristian Mihai

Născut la 12.03.1964 în București și iubitor al naturii încă din copilărie.
Din ultimele clase gimnaziale a început studiul păsărilor, dar și astăzi continuă să le observe și să învețe despre ele. Absolvent al Colegiului Național Sf. Sava (1982) și al Universității Politehnice București (1988). Începând cu anul 2008, este colaborator al Societății Ornitologice Române (SOR) în cadrul diverselor programe (monitorizarea speciilor comune, monitorizarea factorilor cu influență negativă asupra Parcului Natural Comana, recensământul specii acvatice (midwinter), recensământul cuiburilor de berze albe). În anul 2007 a descoperit Văcăreștiul și a început să îl viziteze des, strangând informații și realizând mii de fotografii pe subiecte de wildlife. După 2012, atunci când s-a realizat documentația pentru obținerea statului de Parc Natural, a participat (cu datele adunate pe parcursul vizitelor din perioada 2007-2011) la redactarea listelor speciilor de insecte, batracieni, reptile, păsări și mamifere prezente în zonă.

 

 

Laura Zaharia

Şi-a petrecut copilaria în preajma Parcului Natural Văcăreşti, pe atunci numit „pe vale” de către copiii din cartier, explorând fiecare părticică a ecosistemului în devenire. Laura face parte din echipa proiectului din 2012, pe când activa în Asociaţia Salvaţi Delta. Absolventă a două facultăţi: Comunicare şi Filosofie, Laura este responsabilă de promovarea imaginii proiectului şi de comunicarea acestuia.

Claudia Blagu

Claudia Blagu – Specialist GIS, pasionată de cartografie și natură. Are peste 7 ani de experiență în proiecte GIS, naționale și internaționale, si mii de hărti realizate pentru diferite cauze

Vlad Cioflec

Biolog specializat în reptile și amfibieni, pasionat de birdwatching, coautorul cărții “Păsări din lunca și Delta Dunării”. Merge în Parcul Natural Văcărești de zece ani, urmărindu-i cu mare atenție dinamica naturală. Este descoperitorul populațiilor de boa de nisp din România, o specie considerată disparută din fauna țării. Îi puteți urmări expedițiile pe blog-ul său: https://fieldherpingromania.wordpress.com

 

George Bouros

Licențiat în Geografie, Master în Știința Mediului și doctorand al Facultății de Biologie, București, George Bouroș este membru al Grupului Specialiștilor pentru Vidră (Otter Specialist Group – OSG) din cadrul Comisiei pentru Supraviețuirea Speciilor, Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Își desfășoară activitatea ca ecolog în cadrul Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice și ca tehnician de teren în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea, principalele activități se concentrează pe managementul ariilor protejate și conservarea faunei sălbatice îndeosebi a carnivorelor mari (urs, lup și râs). Activează în sectorul ONG-urilor de Mediu din anul 2007.

Pentru prima dată a fost impresionat de Balta Văcărești în 2010, pe când realiza un studiu despre fauna sălbatică a Bucureștiului, căutând puținele zone rămase sălbatice sau resălbăticite din capitală.

 

Dragoș Ștefan Măntoiu

Dragoş Ştefan Măntoiu – Geograf specializat în analiza spaţială a faunei sălbatice, folosind modele de distribuţie GIS. A coordonat şi a fost implicat în mai multe proiecte de identificare a zonelor de sălbăticie din Carpaţii Meridionali, împreună cu WWF şi EPC Consultanţă de mediu, unde activează ca şi consultant. Cele mai importante studii pe care le realizează sunt axate pe protecţia şi studiul liliecilor, fiind doctorand al Academiei Române în probleme legate de impactul turbinelor eoliene asupra liliecilor. Pe plan de societate civilă, coordonează asociaţia Wilderness Research and Conservation, care se ocupă cu realizarea unor studii ştiinţifice despre fauna sălbatică din România. Cel mai important proiect realizat până în prezent, în colaborare cu Fundaţia Visul Luanei, este creearea unui sistem funcţional de intervenţie pentru cazurile de conflicte lilieci – om în mediul urban, dar şi metode de reabilitare şi relocare a coloniilor aflate în dificultate.