Parcul Natural Văcărești este în dezbatere publică

Ceata2

 

Începând de vineri, 18 septembrie, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru înființarea Parcului Natural Văcărești se află în dezbatere publică pe site ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Poriectul poate fi consultat pe pagina electronică a Ministerului, la adresa: http://www.mmediu.ro/articol/mmap-supune-dezbaterii-publice-proiectul-de-hg-privind-declararea-zonei-naturale-lacul-vacaresti-ca-parc-natural-si-instituirea-regimului-de-arie-naturala-protejata/945
 
De-a lungul celor 30 de zile necesare dezbaterii, Asociația Parcul Natural Văcărești, promotorul operațiunilor de înființare a parcului, va pune la dispoziția publicului larg fotografii, știri și informații despre proiect în vederea asigurării unei cât mai eficiente dezbateri publice. 
 
Cu această ocazie invităm toți factorii interesați, iubitori ai naturii, locuitori ai Capitalei, public larg, instituții publice și de învățământ sau firme private, să trimită Ministerului Mediului idei, sugestii si propuneri cu privire la proiectul de infiintare al Parcului Natural Văcărești. Puteți face acet lucru contactând personalul instituției prin intermediul postei electornice la adresa cristina.irimia@mmediu.ro  sau prin curierat clasic la adresa bd ul Libertății, nr 12, Sector 5, Bucuresti.
Reamintim că zona verde – albastră, măsurând 183 de ha, situată în sudul Capitalei, se află în procedură de transformare în arie naturală protejată – parc natural. Dosarul pe baza căruia acest fapt se realizează este depus la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și conține Studiul de Fundamentare Științifică, Avizul Academiei Române, Hotărârea Consiliului General al Capitalei de avizare a Parcului NAtural Văcărești, documente cadastrale și punctele de vedere ai proprietarilor și ai administratorilor zonei.
Puteți solicita mai multe detalii contactând echipa Asociației Parcul Natural Văcărești la adresa contact@parcnaturalvacaresti.ro sau telefonic la nr. 0729199396, Dan Bărbulescu, Director Executiv.