Proiecte

Poteca biodiversității urbane

Poteca biodiversității urbane

”Poteca biodiversității urbane” este primul traseu tematic amenajat în Parcul Natural Văcărești și cuprinde zone de informare dedicate speciilor și habitatelor din parc, precum și un pavilion pentru observații ornitologice.

Poteca măsoară aproximativ 2.500 m și străbate principalele zone naturale ale parcului: zona de zăvoi, zona de lacuri, zona inundabilă de mlaștină, zone de vegetație scundă de cîmp, zone de tufăriș.

Accesul pe potecă începe din Splaiul Unirii 168, din fața complexului rezidențial Asmita Gardens. Accesul este liber și se poate face atât individual cât și în grupuri organizate de membrii asociației.

Durata unui tur este de aproximativ 1h30’. Pentru a beneficia de explicațiile ghizilor, recomandăm persoanelor interesate să se înscrie pentru un tur ghidat expediind un e-mail la adresa contact@parcnaturalvacaresti.ro sau urmărind evenimentele planificate pe contul de Facebook: facebook.com/parculnaturalvacaresti/.

Cu ocazia accesului în parc, vizitatorii sunt rugați să nu abandoneze deșeuri de ambalaje, să nu aprindă nicio sursă de foc, să nu elibereze animale de companie, să nu rupă sau să distrugă plantele. De asemenea, pescuitul este interzis. În parc sunt permise activități de vizitare, activități sportive și de recreere (ciclism, alergare), fotografiere, observarea faunei și a peisajului.

Parteneri: Primăria Generală a Municipilui București și Administrația Națională Apele Române.

Proiectul este realizat cu sprijinul La Fântâna și al Fundației Comunitare București, prin programul Mobilizăm Excelența.

la_fantana.jpgNOU_logo_final_300x138.jpg

 

Share Article:

Share