Stiri

Un orizont nou. Inaugurarea foișorului de observații ornitologice în Parcul Natural Văcărești

Un orizont nou. Inaugurarea foișorului de observații ornitologice în Parcul Natural Văcărești

Într-o frumoasă dimineață de octombrie, reprezentanții Asociației Parcul Natural Văcărești (APNV), alături de 15 de iubitori ai naturii, angajați ai companiei Enel România, au pornit pe traseul „Păsările orașului” din Parcul Natural Văcărești.

Invitații au trecut prin cele cinci habitate avifaunistice din parc și au făcut cunoștință cu păsările de zăvoi, de pradă, de noapte, de camp și cele de apă, prezentate cu mult entuziasm de rangerul parcului, biologul Vlad Cioflec.

După o scurtă prelegere despre fotografia de natură, tinută de Helmut Ignat, membru fondator al APNV, invitații s-au îndreptat către foișorul ornitologic amplasat pe malulul celui mai mare lac al parcului.

În prezența lor, membrii echipei APNV au inaugurat acest obiectiv deosebit de important, atât pentru observarea și fotografierea păsărilor, cât și pentru monitorizare și pază.

Pe parcursul întregii ture ornitologice au fost observate următoarele specii de păsări: lebădă de vară, rață mare, rață cu cap castaniu, rață roșie, fazan, cormoran mare, cormoran mic, corcodel mare, corcodel mic, uliu păsărar, vînturel roșu, găinușă de baltă, lișiță, pescăruș cu picioare galbene, pescăruș rîzător, porumbel gulerat, guguștiuc, ciocănitoare de grădină, codroș de munte, mierlă, lăcar mic, pitulice fluierătoare, pitulice mică, vrabie de cîmp, graur, pițigoi mare, pițigoi albastru, florinte, coțofană, gaiță.

.

Webp.net_resizeimage_3_.jpg

Foișorul în construcție.

Echipa de rengeri a parcului, alături de voluntari, va continua și în anotimpul rece acțiunile de monitorizare, protecție și educație ornitologică în Parcul Natural Văcărești. Astfel vor fi amplasate hrănitori, locuri de înnoptare pentru păsări cîntătoare și piloni de pândă pentru păsările răpitoare.

Activitățile dedicate păsărilor în Parcul Natural Văcărești fac parte din proiectul „Păsările orașului” sprijinit de Enel România.

1459403659_enel_logo.png

14 oct. 2017

Share Article:

Share