Proiecte

Păsările orașului

Păsările orașului

Asociația Parcului Natural Văcărești a demarat, cu spijinul Enel România, un program de monitorizare a păsărilor din Parcul Natural Văcărești.

Programul include activități de evaluare a speciilor de păsări, identificarea statutului fiecarei specii în parte (cuibăritoare, pasaj, iernare, sedentară), monitorizarea dinamicii populațiilor și a utilizării habitatelor, organizarea de tururi de observare a păsărilor și de vizitare a principalelor tipuri de habitate pentru: păsări de zăvoi, păsări de noapte, păsări de apă, păsări de pradă și păsări de câmp, sesiuni de inelare pentru studiul migrației, acțiuni de comunicare și informare cu privire la importanța protejării păsărilor sălbatice.

Proiectul include și activități de citizen science. Astfel, echipa de proiect a mobilizat un grup de 10 persoane, voluntari, care regulat merg în parc pentru activități de observare și monitorizare.

dscf6785.jpg

În urma activităților proiectului, 22 de specii au fost adăugate pe lista păsărilor observate în parc, alaturi de cele 116 identificate pînă în momentul desemnării ariei naturale protejate (mai 2016).

Pe viitor, echipa proiectului își propune amenajarea de noi zone de habitat, hrănire și cuibărire pentru atragerea de noi specii.

Parteneri: Primăria Municipiului București și Administrația Națională Apele Române

Pentru mai multe detalii despre proiect: Vlad Cioflec, biolog, e-mail: vlad@parcnaturalvacaresti.ro

Finanțator: Enel România

1459403659_enel_logo.png

Sursă fotografii: Helmut Ignat.

Share Article:

Share