Activități

Tururi ghidate

Tururi ghidate

Educația pentru natură este una din ariile principale de management ale Parcului Natural Văcărești. În 2017, am primit pînă în prezent, peste 50 de grupuri de diferite vîrste, de la grădiniță la liceu - aproximativ 1500 de copii - cărora reprezentanții asociației le-au oferit tururi ghidate și le-au vorbit despre parc și au observat păsări, broscuțe, șerpi, țestoase.

Anul acesta am deschis prima potecă tematică în parc: ”Poteca biodiversității urbane”, care este semnalizată prin 7 panouri cu informații și fotografii reprezetnative pentru principalele specii de plante și animale din parc, plus un observator de faună și o căsuță de vidră. Poteca a fost amenajată printr-un proiect finanțat de Fundația Comunitară București prin programul ”Mobilizăm excelența!”

Webp.net_resizeimage_2_.jpg

Un alt traseu tematic, dedicat păsărilor, a fost amenajat cu sprijinul enel, și este dedicat păsărilor. Pe acest traseu copii află de la Vlad, biolog, bird watcher pasionat și unul din rangerii parcului, despre comportamentul păsărilor răpitoare, hrănirea și cuibărirea păsărilor de apă, cîntecele păsărilor de zăvoi, tacticile de vînătoare ale păsărilor de noapte sau metodele de construire a cuibului la păsările de cîmp. Micii vizitatori au apoi ocazia să observe păsările de apă din foișorul amplasat în fața unuia dintre cele mai mari lacuri din parc.

Tururile sînt gratuite și orice profesor dorește să viziteze parcul împreună cu copiii din școala sa este invitat să ne contacteze pentru programarea vizitei.
Pe viitor, ne dorim să îmbunătățim modul de desfășurare a lecțiilor în aer liber prin instalarea de observatoare de faună și în alte zone din parc, organizarea de tururi pentru interpretarea și experimentarea naturii și inițierea de programe de pregătire a copiilor pentru a deveni foarte buni protectori și apărători ai naturii.

Share Article:

Share