Căutăm să ne mărim echipele de lucru cu natura urbană în țară.
Iată orașele și organizațiile partenere, cu care vei lucra în calitate de voluntar:
Care sunt așteptările noastre?
Ne dorim tare ca viitorii noștri colegi voluntari să fie pasionați de natură și să aibă dorință naturală de implicare (acel zvâc de ”vreau să fac aici un loc mai bun”) în comunitatea lor, să aibă curiozitate de învățare și să fie proactivi. Pentru noi, acestea sunt elementele esențiale; experiența în comunicare nu este obligatorie însă ne-ar bucura dacă există.
Ce vei face ca voluntar alături de partenerii din cele 9 orașe din țară?
Ce te atrage din lista noastră de sarcini pe care o poți împărți cu alți colegi:
Ce vei face ca voluntar în echipa din București?
De asemenea, ce te atrage din lista noastră de sarcini pe care o poți împărți cu alți colegi:
Pe scurt, în oricare dintre orașe vei voluntaria, vei promova natura urbană și conceptul de ”arie naturală urbană” și vei fi unul dintre pionierii proiectului, chiar de la început de drum.
Cum lucrăm?
*Atenție, nu este obligatoriu să ne trimiți și CV-ul tău însă noi vom aprecia dacă faci asta.
*Completarea chestionarului este posibilă doar dintr-un cont de Google Drive
Despre noi:
Suntem Asociația Parcul Natural Văcărești iar în ultimii 10 ani ne-am ocupat de cercetarea, managementul și promovarea Parcului Natural Văcărești, de activitățile educative dar și de ”vegherea” instituțională a situației parcului. Cu experiența dobândită astfel am inițiat proiectul Rețeaua pentru Natură Urbană în martie 2021 și ne-am propus să creăm o rețea a ariilor naturale urbane în marile orașe ale țării.
Proiectul vizează crearea a 10 noi arii naturale urbane în țară și a altor 5 astfel de zone (cum este și Parcul Natural Văcărești) în București.
În acest context lucrăm cu echipe mici din fiecare oraș din lista de mai sus. Partenerii noștri de la nivel local, cei cu care tu vei lucra, sunt în primul rând iubitori de natură care au văzut potențial în zonele bine-cunoscute de ei.
Cei mai mulți dintre parteneri sunt specialiști într-ale naturii care și-au asumat promovarea acestor zone și realizarea demersurilor necesare pentru ca ele să devină arii naturale urbane. Aici intervine rolul tău: pentru a reuși să ducem aceste zone în atenția publicului și a autorităților locale, să explicăm oamenilor de ce ele sunt atât de importante pentru ca orășenii să aibă o viață bună în orașele lor și acum și în următorii 10 ani, avem nevoie de implicarea ta.
Perspectiva de viitor a micilor grupuri de inițiativă sau organizații proaspăt înființate de pe plan local este ca acestea să-și capete, ușor, ușor, autonomia și să dezvolte proiecte în jurul naturii urbane cu impact în comunitatea lor.
Te așteptăm în echipă!
Proiectul ”Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane – Natura la ușa ta”, este derulat de Asociația Parcul Natural Văcărești în parteneriat cu Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S, Asociația Societatea Carpatină Ardeleană (EKE) Satu Mare, Fundația Centrul de Ecologie Montană și Asociația Funky Citizens, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde!
Găsești aici informații suplimentare despre proiect și ne poți scrie oricând la contact@parcnaturalvacaresti.ro.