Plan your visit – Parcul Natural Vacaresti

Plan your visit

Visits to the Observatory

Next to Văcărești Natural Park, on the last floor of the T4 block of flats in Asmita Gardens residential complex, the Observatory of Văcărești Natural Park offers the visitors a gorgeous panoramic view over the park, from 60 m height.

The Observatory is open Monday to Friday, from 10 am to 6 pm, during the winter time. Access to the Observatory is free of charge; however, an appointment is required.

Our address is: 168 Splaiul Unirii, Bldg. T4, 16th Floor, Apt. 1601, 4th District, Bucharest

Contact us for more details at: contact@parcnaturalvacaresti.ro

harta parc vacaresti

Poteci și trasee

În prezent, există traseul tematic ”Poteca biodiversității urbane”, cu o lungime de 2,3 km, care poate fi parcurs în aproximativ 1 h.

Iubitorii plimbărilor cu bicicleta pot opta pentru parcurgerea traseelor de bicicletă, amenajate pe coama digului – ”Belvedere” și în interiorul parcului – ”Printre bălți”. Acestea au o lungime totală de 8 km și sînt prevăzute la intersecții și din loc în loc cu indicatoare care arată direcția și distanța pînă la următorul punct de orientare.

Accesul în parc se poate face din fața Complexului Asmita Gardens (acces pedestru) sau din Strada Săvinești (acces pedestru și pentru biciclete).

Tururi ghidate

Echipa Asociației Parcul Natural Vacarești organizează în anotimpurile calde tururi ghidate pentru preșcolari, elevi și studenți. Un tur durează aproximativ 2h și este ghidat de specialiști biologi, ornitologi sau ecologi.

Dacă ești profesor și vrei ca elevii tăi să cunoască natura într-un loc autentic, contactează-ne completând formularul de mai jos.

Solicită un tur ghidat

Exclusiv pentru cadrele didactice!