Implică-te

Implică-te

Cum procedez?

1. Impozitul tău a fost defalcat în 2 părți.

Astfel, va trebui să completezi ambele formulare: 

 • cel de aici: 2% din impozit pentru perioada ianuarie - martie 2019 
 • cel de aici : 3.5% din impozit pentru perioada aprilie-decembrie 2019. Aici ai și opțiunea de bifă pentru a direcționa automat și pentru anul următor. 

2. Formularele sunt standard. Completează-le de mână, cu majuscule. Se completează secțiunile I și II. Nu uita să le semnezi în original, stânga jos. Nu este necesar să precizezi suma, aceasta va fi calculată de către insituția fiscală.

3. Ai trei variante de a depune formularele:

 • Până la data de 30 IUNIE 2020: depunere direct la sediul administrației financiare (ANAF) de care aparții.
 • Până la data de 30 IUNIE 2020: trimite-le prin poștă, la sediul administrației financiare de care aparții, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
 • Până la data de 25 IUNIE 2020: trimite formularul completat la adresa sediului nostru (Splaiul Unirii nr. 168, bloc T4, etaj 16, apartament 1601, București, cod poștal 040042). Sau îl poți aduce personal. 

Dacă ai nelămuriri în legătură cu procesul, scrie-ne la contact@parcnaturalvacaresti.ro  sau pe pagina de Facebook și îți răspundem degrabă. 

 

 

 

 

Fabrica de viață a Capitalei

După '89, multe fabrici au fost desființate și vândute la fier vechi. Însă una dintre ele a prins tot mai multă viața devenind cel mai mare parc al capitalei, Parcul Natural Văcărești. La fabrica de viața din Văcărești se lucrează non stop, în 3 schimbruri. Ziua, pe lumină, lucrează iarba, arborii, vegetația lacustră, păsările de apă, amfibienii, reptilele, vulpile și bizamii. Seara, în amurg, încep privighetorile, mierlele, liliecii. La căderea întunericului, păsările de noapte demarează atacul. Vai mama lor, săracii șoareci! Vidrele sunt în schimbul 3 al lanțului trofic, lucrează toată noaptea intr-o veselie. Pescuiesc legal, ca-i balta lor. Toate aceste elemente vii produc viață pentru noi oamenii: aer curat, apă, liniște, sunete benefice, recreere. Copiii se bucură, oamenii mari aleargă, se plimbă sau fac fotografii.

                                                                                         andrei-birsan-vacaresti-1989.jpg  

                                                                                         Foto: Andrei Birsan - Bucureștiul meu drag

 

Asociația Parcul Natural Văcărești, o organizație independentă

Pentru a fi protejat, supravegheat și redat comunității, noi, membrii Asociației Parcul Natural Văcărești, cu sprijinul partenerilor și al autorităților, am transformat zona în arie protejată - primul parc natural urban din România. Iar acum avem grijă de el ca să devină și mai curat, și mai sălbatic dar și mai primitor cu oamenii. Suntem, o organizație independentă, nu beneficiem de fonduri publice, astfel că, pentru a ne împlini obiectivele, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră. Vă invităm să deveniți acționari ai fabricii de viață direcționând 2% din impozitul pe venit aferent anului 2019.

 

                                                                                         _dsc2083l.jpg

                                                                                          Foto: Helmut Ignat

 

Ce produce fabrica de viață

 • Aer curat într-una dintre cele mai poluate capitale europene, contribuind la îmbunătățirea calității aerului în cartierele din vecinătate,
 • PNV oferă 1mp de spațiu verde fiecărui locuitor al Bucureștiului,
 • Ameliorează efectele schimbărilor climatice la nivel de microclimat în București,
 • Contribuie la regenerarea pânzei freatice a Bucureștiului prin captarea și filtrarea apelor pluviale,
 • Este habitat pentru peste 300 de specii de animale, unele dintre ele protejate la nivel national și european, și peste 300 de specii de plante,
 • Este un loc de educație și de conștientizare pentru valoarea și conservarea naturii, 
 • Noi, echipa, implicăm comunitatea în comunitate subiecte și probleme actuale și stringente de mediu,  
 • Este primul parc natural urban din România și un exemplu care inspiră și motivează activiști de mediu de pretutindeni. Este o încurajare pentru tinerii aflați la început de drum pentru a îmbrățișa științele mediului în viitoarea carieră.

 

 

În ce sunt investiți banii tăi?

educatie_pentru_meniu_06_02_2019.jpg
cercetare_si_conservare_06_02_2019.jpg
infrastructura_de_vizitare_06_02_2019.jpg

 

Educație pentru mediu. Continuăm programele de vizitare și educație pentru elevi. În 2019 ne propusesem ca peste 2000 de copii să participe la lecțiile de educație pentru natură organizate în parc. Am reușit. 

În 2020 ne-am propus diversificarea ofertei educaționale, eficientizarea programelor pentru a crește numărul copiilor participanți la ore în aer liber pentru natură.  

Cercetare și conservare. Parcul Natural Văcărești a devenit un spațiu de studiu pentru experți și specialiști în formare din țară și din spațiul internațional. În 2019 Văcăreștiul a fost obiectul studiului pentru studenți în stagii de practică și specialiști în domeniile de interes. 

În 2020 punem accentul conservării pe ceale mai vulnerabile grupe de animale: amfibieni și organisme acvatice, pe amenințarea poluării cu micro și macro plastic și pe cea mai urgentă problemă a umanității: schimbările climatice. 

 

Infrastructură de vizitare. De la înființare (2016), parcul a primit peste 12.000 de vizitatori în turui ghidate și organizate de către personalul parcului. Cu sprijinul tău vom continua să amenajăm și să supraveghem parcul pentru a-l putea deschide vizitatorilor, respectând cu strictețe liniștea și condițiile de conservare.

 

 
credit_card

DONEAZĂ!

Susține Parcul Natural Văcărești și activitățile administrației printr-o donație folosing serviciul paypal sau prin transfer bancar:


PAY PAL:

Bancar:

ASOCIAȚIA PARCUL NATURAL VĂCĂREȘTI

Alpha Bank, Sucursala Stirbey Voda, București

Cont: RO74BUCU2281215941096RON

CIF: 34113543

inima

SHARE THE LOVE

Vrei să ajuți altfel? Nici o problemă! Sunt și alte metode de a te implica.


FII SUPORTER!

Urmărește, tag-uiește și share-uiește mesajul mai departe. Abonează-te la canalele noastre sociale:

FII VIGILENT!

Și tu poți proteja parcul raportând orice activitate de natură suspectă pe care ai observat-o în parc: