SUSȚINE-NE!

Sprijină activitatea Asociației Parcul Natural Văcărești prin redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit

Cum procedez?


Completează cu majuscule secțiunile I și II. Ai și opțiunea de a direcționa automat și pentru anul următor. Nu uita să le semnezi în original, stânga jos. Nu este necesar să precizezi suma, aceasta va fi calculată de către instituția fiscală.

Ai trei variante de a depune formularele:

1. Până la data de 25 MAI 2022: depunere direct la sediul administrației financiare (ANAF) de care aparții. Găsești aici adresele administrațiilor financiare.

2. Până la data de 25 MAI 2022: trimite-le prin poștă, la sediul administrației financiare de care aparții, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

3. Până la data de 20 MAI 2022: trimite formularul completat la sediul nostru din Str. Glădiței nr. 42, Bl. T5, Et. 15, Ap. 1505, Sector 4, București. Sau îl poți aduce personal.

Dacă ai nelămuriri în legătură cu procesul, scrie-ne la contact@parcnaturalvacaresti.ro sau pe pagina de Facebook și îți răspundem degrabă.

Ce facem cu donațiile primite?

Desfășurăm activități educative din 2014, timp în care am ghidat în parc peste 20.000 de vizitatori de toate vârstele.

Din 2017 până în prezent, am ținut lecții non-formale despre natură pentru mai bine de 5000 de copii și continuăm proiectele educative, adaptându-ne situației actuale.

Deși ONG-urile au fost excluse de la administrarea arilor protejate (în 2018), organizația noastră a continuat să îngrijească parcul în mod clandestin, pentru că autoritățile nu au făcut-o. În tot acest timp, am continuat activitățile de igienizare, patrulare și supraveghere video, monitorizare a speciilor și habitatelor, întreținere a infrastructurii de vizitare, managementul speciilor invazive.

Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul companiilor care ne-au sponsorizat, al oamenilor care ne-au donat și al voluntarilor care s-au implicat.

Dincolo de activitatea din teren, echipa noastră dedică în continuare o bună parte din timp activităților de advocacy pentru ca parcul să primească atenția necesară din partea instituțiilor responsabile.

Ce ne-am propus să facem în 2022:

1. Sprijinim cu expertiză Administrația Parcului Natural Văcărești pentru:
 • Asigurarea pazei
 • Aprobarea regulamentului parcului
 • Finalizarea planului de management
 • Prevenirea incendiilor de vegetație și planificarea intervenției în caz de incendii de vegetație

2. Continuăm programele educative, de informare a publicului și de promovare, în parteneriat cu Administrația Parcului Natural Văcărești.

3. Construim Rețeaua pentru natură urbană:

 • Documentăm, cartografiem și promovăm înființarea altor 5 arii naturale protejate urbane în București
 • Colaborăm cu societatea civilă pentru identificarea și fundamentarea înființării altor arii naturale urbane protejate în cele mai mari orașe ale țării

Ce oferă Parcul Natural Văcărești comunității?

 • Acces neîngrădit la natură pentru oricine
 • 1 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor al orașului
 • Spațiu de recreere, sport, învățare și socializare în siguranță
 • Aer curat, liniște și întuneric cât să poți vedea mai multe stele decât oriunde în București
 • Spațiu de educație și de conștientizare privind valoarea și conservarea naturii

Redirecționează 20% din impozitul pe profit/ venit către Asociația Parcul Natural Văcărești

Pașii pe care îi ai de urmat:

1. Descarcă de aici contractul de sponsorizare și completează-l cu datele firmei tale.

2. Trimite-l în format editabil la adresa contact@parcnaturalvacaresti.ro

3. Noi îl vom semna și îți vom trimite înapoi exemplarul tău în original.

4. Pentru ca suma sponsorizată să fie dedusă din impozit, este necesar să faci plata și să trimiți declarația 107 completată. O găsești la unul de pe butoanele de mai jos:

Dacă vrei să afli mai multe sau să clarifici orice aspect legat de sponsorizare, scrie-ne la contact@parcnaturalvacaresti.ro iar noi îți vom răspunde.

Conform Codului Fiscal, companiile plătitoare de impozit pe profit/ venit pot redirecționa 20% din impozitul datorat statului către o asociație/ fundație prin semnarea unui contract de sponsorizare (vezi extras din codul fiscal, Titlul II, Cap. II, art. 25 (4), litera i) și Titlul III, art. 56). Suma sponsorizată se deduce din impozitul pe care îl plătești la stat, așa încât plătești mai puțin la stat și contribui, în același timp și fără nicio cheltuială în plus, la menținerea beneficiilor pe care Parcul Natural Văcărești le aduce oamenilor și orașului.

Dacă reprezinți o societate comercială plătitoare de impozit pe profit, suma sponsorizată se scade din impozitul datorat statului, în limita a 0,75‰ din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat. Sponsorizările se pot deduce trimestrial sau anual.

Dacă reprezinți o societate comercială plătitoare de impozit pe venit, suma sponsorizată conform Legii nr. 32/1994 se scade din impozitul pe venit datorat statului, în limita a 20% din acesta. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (conform art. 25 (4^1)).

Donează prin cont bancar
Ne poți susține activitatea și prin donații directe, aici:

ASOCIAȚIA PARCUL NATURAL VĂCĂREȘTI
Alpha Bank, Sucursala Știrbey Vodă, București
Cont: RO74BUCU2281215941096RON
CIF: 34113543

Donează prin paypal AICI

FII VIGILENT!

Și tu poți proteja parcul raportând orice activitate de natură suspectă pe care ai observat-o în parc: