Stiri

Un premiu care ne obligă

13 iunie 2017

premiu_1.jpg Dl. Cristian Lascu, Președintele de onoare al APNV, mulțumind juriului și participanților.

Campania pentru înființarea primului parc natural urban din Romania a primit premiul I în cadrul celei de-a 15 – a ediții a Galei Societății Civile, desfasurate luni, 12 iunie, la Teatrul Național din Capitală. Ne bucuram și suntem mândri de acest minunat moment, al inființării parcului și al entuziasmului construcției unui proiect deosebit de util pentru București și pentru România. Le mulțumim juriului și organizatorilor Galei!

premiu_2.jpg Dl. Dan Bărbulescu, directorul APNV

Acest premiu, precum și perspectiva proiectului, ne obligă să creștem nivel de performanță și de responsabilitate. Echipa Asociației Parcul Natural Văcărești a preluat de curând administrarea parcului și depune eforturile necesare pentru asigurarea măsurilor de proțectie și conservare, educație și vizitare a zonei. În această perioadă am demarat procedurile pentru înființarea administrației, a consiliilor Stiințific și Consultativ, sudiile pentru Planul de management al parcului. Organizăm echipele de patrulare pentru asigurarea pazei și protectiei, colaboram cu Poliția locală a PMB și cu Jandarmeria pentru combaterea fenomenelor de infracționalitate, am demarat un program de activități educative dedicate elevilor și studenților.

Premiul Galei Societătii Civile reprezintă încununarea efortului depus de membrii asociației de-alungul timpului dar și a partenerilor noștri fără de care proiectul n-ar fi reușit. Le mulțumim astfel celor care ne-au fost alături de-a lungul timpului: Primăria Generala a Municipiului București, Ministerul Mediului, Administrația Națională Apele Române. Cu același prilej le mulțumim sponsorilor care au decis să finanțeze cel mai cunoscut proiect de mediu din România: sponsori fondatori: Alpha Bank și Konica Minolta, sponsori: La Fantana, Enel România, Kaufland, Fundația Comunitară București, Banca Transilvania, Rebu S.A., Kuantum, Wilderness Consulting.

Parteneri științifici: Facultatea de Biologie, Grădina Botanică, Facultatea de Geografie, Facultatea de Urbanism, Kogayon, WWF România, Societatea Ornitologică Română, Centrul de Studii pentru Servicii Ecosistemice – Nicolae Manoleli, Wildlife Consulting. Wilderness research and Conservation.

Parteneri: Alianta, Asociația Cercetașilor Tradiționali, Bikeexpert.

Asociația Parcul Natural Văcărești este membră a Federației Coaliția Natura 2000, România.

premiu_3.jpg O parte din membrii APNV, de la stânga la dreapta: Vlad Cioflec, Florin Stoican, Helmut Ignat, Dan Bărbulescu

Share Article:

Share