ECHIPA

CRISTIAN LASCU
Membru Fondator
Geolog prospector, cercetător al Institutului de Speologie „Emil Racoviță”, redactor șef National Geographic România. A participat la explorări și descoperiri în peșterile și avenele din Munții Retezat, Bucegi, Podișul Mehedinți, Sebeș, Apuseni. Este descoperitorul Peșterii Movile din Dobrogea – primul ecosistem subteran chemo-autotrof din lume. Este fondator și a fost președinte al clubului de speologie “Focul Viu”. A fost și șeful Comisiei de Protecție a Peșterilor din cadrul Federației
Române de Speologie. Este fondator și președinte al asociației GESS (Grupul de Explorări Subacvatice și Speologice). Alături de revista National Geograpfic a demarat campania de înființare a Parcului Natural Văcărești, prin publicarea articolului „Delta dintre blocuri”, în mai 2012.
În cadrul echipei de administrație desfășoară activități educative și menține legătura cu presa.
DAN BĂRBULESCU
Membru Fondator, director executiv
Are o experiență de 15 ani de lucru în organizații neguvenrnamentale și de 10 ani în proiecte de ecologie și protecția mediului. Înainte de Văcăresti, a fost directorul executiv al organizației Salvați Dunărea și Delta. Are o licență în istorie (Universitatea din București), un master în politici publice (Queen Mary, University of London) și este într-un program de doctorat în cadrul Facultătii de Biologie (Universitatea din București) studiind serviciile ecosistemice oferite de Parcul Natural Văcăresti.

FLORIN STOICAN
Membru fondator, Președintele asociației
Geolog, președinte fondator al Asociației Kogayon – organizație cu care a înființat Parcul Național Buila-Vânturarița. Coordonator a peste 20 de proiecte vizând managementul ariilor naturale protejate, conservarea biodiversității și geodiversității, educația ecologică, ecoturismul și dezvoltarea durabilă. A coordonat cercetătorii care au realizat studiile de fundamentare stiințifică pe baza cărora s-a înființat Parcul Natural Văcărești. În prezent este președintele Asociației PNV, și membru al echipei bordului în luarea deciziilor strategice cu privire la viitorul Parcului Natural Văcărești.HELMUT IGNAT
Membru Fondator
Colaborator al revistei National Geographic Romania, pentru care a realizat diverse materiale (Delta Dunării, Africa – Masai Mara, Venetia, Antarctica). Începând din februarie 2011 a fotografiat “groapa” Văcărești (articolul rezultat fiind publicat în Mai 2012), ulterior implicându-se activ în eforturile de constituire a primei arii naturale protejate urbane din România – Parcul Natural Văcărești.


NICOLETA MARIN
Este absolventă a Facultății de Geografie din cadrul Universității București. Din 2004 participă voluntar la programele educative și de întreținere a infrastructurii turistice desfășurate de Asociația Kogayon în Parcul Național Buila-Vînturarița.
A lucrat în țară și în străinătate (Japonia și Franța) în echipe multidisciplinare cu care a dezvoltat sisteme de management de mediu pentru proiecte variate.
În prezent este ranger al parcului și își împarte timpul între patrulările regulate de monitorizare și birou, scrie propuneri de finanțare, coordonează proiecte de educație și cercetare, corespondează cu autoritățile, instituțiile și alte persoane interesate de managementul parcului.
VICTOR MARIN
Și-ar fi dorit să fie biolog, dar soarta a făcut să devină reporter. Cumva, pasiunea pentru natura s-a regăsit în multe dintre reportajele radio pe care le-a făcut de-a lungul timpului și, când s-a ivit ocazia, nu a ezitat să se alăture Asociației Parcul Natural Văcărești. Se ocupă de pagina de Facebook, de podcast-uri și cam de tot ce ține comunicare.


MARIUS STOICAN
Este responsabil cu realizarea tuturor amenajărilor din cadrul proiectelor implementate, coordonatorul proiectelor de infrastructură turistică din parc, având o experiență de peste 10 ani ca voluntar în proiecte de realizare infrastructură turistică în arii protejate.
VLAD CIOFLEC
Biolog specializat în reptile și amfibieni, pasionat de păsări și mamifere.Studiază parcul de doisprezece ani, urmărindu-i cu mare atenție dinamica naturală. Vlad este cel care a redescoperit singura specie de șarpe boa din țara noastră și coautorul cărții "Păsările din Lunca și Delta Dunării".
În cadrul Asociației, este implicat în activitățile de monitorizare a biodiversității, de management al habitatelor și de ghidare a grupurilor de vizitatori.


Bogdan Mihalache
Absolvent al Facultăţii de Horticultură, secţia Peisagistică, din cadrul USAMV Bucureşti. A studiat parcul în timpul facultăţii şi a devenit interesat treptat de potenţialul contrastului unui peisaj sălbatic înconjurat de blocuri.
Pasionat de excursii şi biciclete, având experienţă în domeniul arhitecturii peisagere de peste 6 ani şi fiind motivat de activităţi de voluntariat în cadrul unor asociaţii pentru natură, şi-a luat inima în dinţi şi s-a alăturat echipei la finalul anului 2018.În prezent se ocupă de proiectarea spaţiilor funcţionale şi recreative din parc şi se implică în organizarea şi implementarea proiectelor pe teren.
Rică Enache
Rică și-a petrecut copilăria și primii ani ai adolescenței pe malurile lacurilor din viitorul parc natural. Profund atașat de natură și bun povestitor, este, în prezent, angajat al Asociației, cu responsabilități în întreținerea potecilor și a infrastructurii de vizitare.

