DESPRE NOI

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) a fost înființată în 2014 pentru protejarea patrimoniului natural și cultural și pentru înființarea și administrarea Parcului Natural Văcărești.

În viziunea noastră, natura devine componentă majoră a infrastructurii urbane, cu rol esenţial în optimizarea calităţii vieţii.

Misiunea noastră este să creăm, să restaurăm şi să conservăm arii naturale urbane şi periurbane, facilitând accesul populaţiei la recreere sănătoasă şi educaţie ecologică.

APNV dezvoltă programe de conservare, informare și educație pentru natură, întreține infrastructura de vizitare și creează oportunități de recreere sănătoasă în Parcul Natural Văcărești.

Pentru înființarea primului parc natural urban din România, APNV a primit premiul I la Gala Societății Civile în 2017, categoria protecția mediului.

APNV este membră a Wetland Link International.

PROIECTELE NOASTRE


Proiecte pe care echipa Parcului Natural Văcărești le desfașoară împreună cu sponsorii și partenerii săi

Rapoarte de activitate

Ne sunt parteneri în acest demers:

Alianța, Apele Române, apostrof, Asociația Aquaterra, Asociația Cercetașilor Tradiționali ACT-RO, Asociația Clubul Sportiv BikeXpert, Asociația Kogayon, Asociația WWF Programul Dunăre-Carpați România, Centrul de cercetare și învățămînt pentru aplicații practice de gestiune a mediului și pentru servicii ecologice ”Dan Manoleli” al Universității din București, Direcția Generală de Poliție Locală și Control, Facultatea de Biologie, Universitatea din București, Facultatea de Geografie, Universitatea din București, Grădina Botanică ”Dimitrie Brândză”, Kuantum, Muzeul Național de Științe Naturale ”Grigore Antipa”, National Geographic Romania, Primăria Municipiului București, Societatea Ornitologică Română, Universitatea Ecologică din București.