DESPRE NOI

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) a apărut în anul 2014 cu scopul înființării și protejării Parcului Natural Văcărești. În viziunea asociației, biodiversitatea devine componentă majoră a infrastructurii urbane, cu rol esenţial în optimizarea calităţii vieţii.

Ca urmare a eforturilor asociației, în anul 2016, pe 10 mai, a luat ființă primul parc natural situat în mediul urban în România: Parcul Natural Văcărești.


Asociația dezvoltă programe de conservare, informare și educație pentru natură în mediul urban. Din proiectele dezvoltate și implementate până acum, amintim: Poteca biodiversității urbane, Păsările orașului, Poteca fluturilor, Văcărești - rain garden, Rețeaua de arii naturale urbane, Lumea prin sunet și mișcare, Natura sub lupă - promovarea Parcului Sticlăriei, București.

Alături de alte cinci organizații neguvernamentale, Asociația Parcul Natural Văcărești este membră a inițiativei România Plantează, program de plantare și îngrijire a arborilor în cadrul căruia au fost plantați 2 mil de arbori în România.

De la înființare, în proiectele asociației au fost implicați un număr de peste 30.000 de oamenii, beneficiari ai programelor de informare și cunoaștere în natură și peste 500 de voluntari.

Pentru înființarea primului parc natural urban din România, APNV a primit premiul I la Gala Societății Civile în 2017, categoria protecția mediului.

 

PROIECTELE NOASTRE


Proiecte pe care echipa Parcului Natural Văcărești le desfașoară împreună cu sponsorii și partenerii săi

Rapoarte de activitate

Ne sunt parteneri în acest demers:

Alianța, Apele Române, apostrof, Asociația Aquaterra, Asociația Cercetașilor Tradiționali ACT-RO, Asociația Clubul Sportiv BikeXpert, Asociația Kogayon, Asociația WWF Programul Dunăre-Carpați România, Centrul de cercetare și învățămînt pentru aplicații practice de gestiune a mediului și pentru servicii ecologice ”Dan Manoleli” al Universității din București, Direcția Generală de Poliție Locală și Control, Facultatea de Biologie, Universitatea din București, Facultatea de Geografie, Universitatea din București, Grădina Botanică ”Dimitrie Brândză”, Kuantum, Muzeul Național de Științe Naturale ”Grigore Antipa”, National Geographic Romania, Primăria Municipiului București, Societatea Ornitologică Română, Universitatea Ecologică din București.