Noutăți

Sun Challenge 2019

Sun Challenge 2019

Înscrierea ta înseamnă un ajutor pentru testoasele de apă (Emys orbicularis) din parc.

 

Împreună cu Sun Plaza, te invităm pe 28 septembrie 2019 la cea de-a două ediție Sun Challenge. Anul acesta vor fi trei distanțe de concurs: 5 km, 10 km și 21 de km. Semimaratonul va fi parcurs în bună parte prin interiorul Parcului Natural Văcărești, pe poteci de trail.

Toți banii din taxele de înscriere vor merge către programele de conservare ale țestoasei europene de apă, singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României. 

 

La nivelul României, țestoasă de apă este clasificată că o specie vulnerabilă, afectată de degradarea, distrugerea și fragmentarea habitatelor. Populațiile sunt amenintatate de poluare, desecari, colectarea în scopul comercializării și uciderea deliberată sau accidentală de către pescari sau conducători auto.

Pentru a proteja cele aproximativ 50 de țestoase care viețuiesc în Parcul Natural Văcărești, participanții de la prima ediție Sun Challenge Văcărești (din 2018) au donat taxele de înscriere pentru a le proteja căminul și a le ajută să își păstreze habitatul. Au fost amplasate insule de sorire și s-au demarat lucrările pentru amenajarea a 1000 de metri de plajă dedicată depunerii ouălor țestoaselor. 

 

A doua ediție a competiției sprijină în continuare această specie, pentru că este momentul să trecem la nivelul următor - asigurarea supraviețuirii populației pe termen lung prin creșterea numărului de țestoase din parc și crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea puilor.

 

Astfel, taxele participanților vor fi utilizate pentru crearea unor “grădinițe pentru țestoase”, microhabitate necesare juvenililor. Puii de țestoase nu sunt buni înotători și au neapărată nevoie de zone amenajate special (cu apă puțîn adâncă, care să se poată încălzi rapid, lipsită de stuf și bogată în surse de hrană).

 

 

Taxă de participare:

  • Până pe 10 iulie 80 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km) si 90 de lei (pentru proba de 21 km).
  • 11 iulie - 21 septembrie: 100 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km) si 120 lei (pentru proba de 21 km)

Detalii și înscriere aici:

https://www.sun-plaza.ro/sun-challenge-2019/

Vor fi acordate 84 de premii (produse, servicii, bani)  în valoare totală de peste 51.000 lei.

 

Parteneri: Sun Plaza, Asociatia Club Sportiv Adrenallina Media, CBRE, Decimas, Cupio, Gerovital, Cora, Yves Rocher, Librarium, Worldclass, SupAcademy, Biodeck, Eisberg, Gatorade. 

Parteneri media: www.pressone.ro, www.eva.ro, www.alerg.ro, National Geographic si Click Sanatate.

 

Despre Sun Plaza

sun_plaza_980x613.png

Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

 

Având patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor și cu o parcare subterană cu 2.000 de locuri care se întinde pe două niveluri, Sun Plaza este centrul comercial al tuturor, o oază a cumpărăturilor și relaxării.

 

Centrul comercial a trecut recent prin cel mai amplu proces de reconfigurare desfășurat pe piață de retail din București. Peste 20.000 de metri pătrați de spații comerciale au făcut obiectul reconfigurarilor, dintre care 11.000 într-o aripa nou construită în care au fost inaugurate peste 40 de noi magazine, Sun Plaza având în prezent un grad de ocupare de 100%.

 

În plus, centrul comercial a trecut și printr-o acțiune de reîmprospătare a designului, fiind realizate două noi piațete, reconfigurate alte două, în timp ce pasajul de acces către stația de metrou Piață Sudului și alte spații din cadrul mall-ului au fost decorate cu creații grafice realizate de către Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer.

www.sun-plaza.ro

 

 

 

Share Article:

Share