Noutăți

Mountain Bike în Parcul Natural Văcărești 2019

Mountain Bike în Parcul Natural Văcărești 2019

Competiție UCI C2 de Mountain Bike în Parcul Natural Văcărești

 

 

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) și Bikexpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland România,  organizează pe 26 Octombrie a treia ediție a concursului de Mountain Bike “București MTB Race”, în Parcul Natural Văcărești. Competiția presupune parcurgerea unui traseu care cuprinde porțiuni de asfalt dar mai ales zone off road desemnate pe digul care imprejmuiește parcul și pe poteca principală a acestuia. 

Obiectivele organizatorilor sunt: încurajarea participării publicului în activități sportive și promovarea unui comportament responsabil față de natură.

Evenimentul vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, a cicliștilor amatori și profesioniști care doresc să-și testeze abilitățile pe două roți, având alături peisajul unic al zonei umede Parcul Natural Văcărești. Traseul, amenajat în format XCO (cross country), are o lungime de aprox. 6 km și se va parcurge de mai multe ori, în funcție de categoriile de varstă. Acesta va fi marcat pe digul care împrejmuieste parcul și pe poteca principală, în afara zonelor de protecție, astfel încât prezența cicliștilor sa aibă impact zero asupra ecosistemului.

Începând cu acest an, București MTB Race este înscrisă în calendarul international UCI, făcând parte din clasa 2.

 

1.jpg

 

Cu un numar de 200 de participanți la Start și alte sute de spectatori, București MTB Race a devenit rapid una dintre cele mai importante competiții de ciclism din țară.

Datorită traseului prietenos si popular, București MTB Race  atrage la Start, pe lânga atleții de perfomanță si cluburile sportive și cicliști amatori. Principalele orașe din care provin cicliștii participanți la București MTB Race sunt București , Ploiești și Brașov dar există o participare semnificativă (+30%), din Transilvania (Deva, Sibiu, Cluj etc.) și Dobrogea. Categoriile de vârstă dominante sunt cuprinse intre 18 și 40 ani, copiii și persoanele de peste 60 ani venind in completarea acestora.

De asemenea, ne bucurăm să avem la start și rideri din afara țării, cu atât mai mult în acest an în care competiția este înscrisă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

2.jpg

 

Ciclismul în Parcul Natural Văcărești este o acțiune permisă de regulamentul aprobat de Ministerul Mediului în august 2016. Practicarea activităților sportive în parc face parte din strategia administratorului ariei naturale - APNV, de a dezvolta la Văcărești un proiect integrat care să includă: protecția și conservarea naturii, activități de educație și cercetare științifică precum și activități de recreere sănătoasă (sport, plimbări în aer liber, observarea naturii, fotografie).

Mai mult decât atât, organizarea evenimentului în luna Octombrie (anotimpul rece - perioadă de hibernare) este o garanție în plus că prezența sportivilor nu va deranja în niciun fel speciile caracteristice: păsări de apă, reptile, amfibieni.

 

 

 logo_asociatiapnv.png   Parcul Natural Văcărești: Este primul parc natural situat în mediul urban din România. Se întinde pe o suprafață de 184 de ha și are în alcătuire zone umede cu stufăriș și bălți, zone de pajiști și arbori, totul dezvoltat natural în ultimii 25 de ani. Asociația Parcul Natural Văcărești este entitatea care a coordonat operațiunile de înfiiințare ale parcului și care în momentul de față supraveghează  desfășurarea activităților de protecție și conservare a speciilor și habitatelor din parc.

 

racing-800x400.jpg    BikeXpert Racing Team este una din cele mai mari și importante echipe de ciclism din țară și este formată din sportivi profesioniști, master si din amatori. Misiunea echipei este de a face performanță prin sportivii profesioniști și de a promova ciclismul ca modalitate sanatoasă si ecologică de petrecere a timpului liber, prin competițiile pe care le organizează anual: Maratonul Vinului de la Urlați, BikeXpert Alpine Challenge de la Pucioasa și București MTB Race.In prezent echipa numara 67 de membrii dintre care 10 profesionisiti care participă anual la peste 60 de competitii, atat in tara cat si peste hotare. În cei 7 ani de activitate, BikeXpert Racing Team a organizat zeci de competiții de ciclsim, cu scop caritabil, a câștigat numeroase titluri de campion national și a contribuit activ la calificarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, proba de Mountain Bike.

 

 implicarea-face-diferenta-logo.png   Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 magazine în 8 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații vizitați www.kaufland.ro. 

 

3.jpg

 

Categorii de vârstă:

 

 • Elite Masculin (19 ani + legitimati Elite sau U23 FRC/UCI)
  • Elite Feminin (19 ani + legitimate Elite sau U23 FRC/UCI)
  • M/F Juniori (17- 18 ani legitimati FRC/UCI)
  • M/F Cadeți (15-16 ani legitimați FRC/UCI)
  • M/F 19-29 ani (amatori licențiați și nelicențiați)
  • Master 1 (30-39 ani, nelicențiați și licențiați)
  • Master 2-3 ( 40 + ani (nelicențiați și licențiați)
  • Master F (30+ ani, nelicențiate și licențiate)

 

Valorea totală a premiilor este de 2500 de Euro.

 

Înscrierile sunt deschise până pe 24 Octombrie pe www.bucuresti-mtb.ro

 

 

 Ne vedem pe 26 Octombrie !

 

Share Article:

Share