Noutăți

Autoritățile declină responsbailitatea. Continuăm demersurile.

Autoritățile declină responsbailitatea. Continuăm demersurile.

ANANP - Agenția care asigură administrarea Parcului Natural Văcărești (de fapt, care a abandonat aria naturală protejată) răspunde scrisorii inițiate de Asociația Parcul Natural Văcărești - semnate de 32 de organizații non-guvernamentale. Din păcate, răspunsul ANANP nu clarifică niciuna dintre problemele ridicate de noi cu privire la situația parcului.

1. Corpul de rangeri voluntari organizați de noi patrulează regulat și sesizează constant nereguli. Ajutorul primit în acest fel este foarte valoros pentru parc. Însă, patrulele cu voluntari nu se substituie serviciului de pază pe care administrația parcului are obligația să îl asigure conform Legii 333/2003. ANANP trebuie să asigure paza parcului.

2. ANANP precizează în scrisoare că ”s-a aprobat suma necesară elaborării planului de management al Parcului Natural Văcărești” prin HG 526/2020. Nu știm însă ce se va întîmpla cu acești bani, întrucît obiectivele și măsurile de management, adică partea cea mai consistentă a planului de management, există deja, au fost elaborate de APNV și suntem gata să le punem la dispoziția ANANP în mod gratuit.

3. Scrisoarea precizează, de asemenea, că regulamentul va fi aprobat ”cu respectarea tuturor procedurilor”. Nu se precizează însă care sunt acele proceduri și nici un orizont de timp pentru aprobarea regulamentului.

 

Susținem în cotinuare punctele din scrisoare și vă invităm să semnați petiția:

https://campaniamea.declic.ro/petitions/protectie-pentru-parcul-natural-vacaresti

 

 

raspuns-ananp-scrisoare-deschisa-32-onguri-1.jpgraspuns-ananp-scrisoare-deschisa-32-onguri-2.jpgraspuns-ananp-scrisoare-deschisa-32-onguri-3.jpg

 

Share Article:

Share