Fabrica de sens orașului
septembrie 16, 2022Inspirație pentru administrație: GrugaPark din Essen
septembrie 22, 2022Ca urmare a mail-urilor primite, am prelungit sesiunea de înscrieri la a doua ediție a Școlii de Mediu pentru Jurnaliști până pe 27 septembrie.
Ne dorim ca temele legate de natură să ajungă în mass-media mai des ca în prezent și să fie abordate cu profesionalism. Din acest motiv, ne-am propus să îi punem pe jurnaliști în legătură cu specialiști în domeniul mediului.
Printre invitații care vor participa la întâlnirea cu jurnaliștii se numără:
* Alexandra Bocșe – Consilier de Stat, Departamentul Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale
* Aurel Oprinoiu – senator, membru în Comisia de Mediu a Senatului
* George Gârbacea – fost director al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului
* Dan Lungu – coordonatorul programului Ciugud Smart Village
* Mihai Zotta – Fundația Conservation Carpathia
* Lorin Niculae – arhitect, membru în grupul de lucru rural al Ordinul Arhitecților din România
Temele abordate sunt, și în acest an, foarte variate. Printre altele, discutăm despre percepția autoritățile locale despre ariile protejate și problemele de mediu cu care se confruntă, despre efectele amenajărilor hidrotehnice asupra biodiversității sau despre cum recunoaștem fake news-urile de mediu.
Ca și la ediția de anul trecut. Școala de Mediu pentru Jurnaliști va cuprinde și o aplicație practică în Parcul Național Buila-Vânturarița. Florin Stoican, președintele Asociației Kogayon, le va explica participanților despre zonarea ariilor naturale protejate, despre ce e permis și ce e interzis într-un parc național sau despre diferența dintre o exploatare forestieră legală și una ilegală.
Formularul de înscriere:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVQ9GVdNJT951hVcJVcNaxJsxxsQHjP3_aahJ3JXp4–0z2Q/viewform
Pentru informații suplimentare, ne puteți scrie la contact@parcnaturalvacaresti.ro.
Școala de Mediu pentru Jurnaliști este organizată de Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) și face parte din Proiectul ”Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane” derulat de APNV în parteneriat cu Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S – SOS Parcul Est, Asociația Societatea Carpatină Ardeleană (EKE) Satu Mare, Fundația Centrul de Ecologie Montana, Asociația Funky Citizens, Excelsior Arad, EcoTop Oradea, Asociația Walden, Asociația Bio-Team, Societatea Ornitologică Română – Filiala Iași și Asociația Ruralis, cu sprijinul financiar Active citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Leichtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!
#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEAandNorwayGrants #NaturaLaUsaTa