BENEFICII

NATURĂ LA UȘA TA!


Parcul Natural Văcărești este cel mai mare spațiu verde compact al capitalei. Dacă-l privim dintr-un avion care nu zboară foarte sus, culorile verde și albastru predomină. Putem număra câteva mii de arbori, în special sălcii și întinderi largi de stufărișuri, pajiști alcătuite din ierburi, tufișuri sau zone cu beton, unde odinioară erau organizate activități economice. Tot acest mozaic impresionant de culori și esențe oferă multe servicii și beneficii comunității locale și orașului.

RECREERE


Cel mai apreciat beneficiu pe care, în special vecinii, îl primesc nemijlocit, este recreerea. Parcul oferă spațiu de recreere pentru miile de vecini care locuiesc în preajma sa. Ei au la dispoziție alei pietruite sau sălbatice pentru plimbări mai lungi sau mai scurte, timp în care pot uita pentru scurt timp de zgomotul orașului și pot asculta cântecul păsărilor, foșnetul naturii sau cântecul vântului. Recreerea este ceva de care, într-un oraș aglomerat și înghesuit precum Bucureștiul, cu toții avem nevoie.

PLĂMÂNUL ORAȘULUI


Arborii parcului (peste 5000) fixează poluanții din aer și oferă oxigen, împrospătând aerul prin procesul de fotosinteză. Parcul Văcărești este un adevărat plămân al cartierului și, alături de celelalte parcuri ale orașului, un filtru gigantic pentru atmosfera îmbâxită a orașului.

ȘCOALĂ DEDICATĂ NATURII


Situat în mijlocul a 15% din populația României, parcul este o adevărată școală dedicată naturii. Funcția educativă și de informare reprezintă, probabil, cel mai valoros serviciu oferit de parc.

Află despre școala în aer liber