DESPRE NOI

Suntem Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV), un grup de inițiativă civică, fără de care Parcul Natural Văcărești nu ar fi fost declarat primul parc natural urban din România, în 2016.

Am început să scriem povestea noastră cu locul în care astăzi se află Parcul Natural Văcărești la începutul anilor 2000, când unul din fondatorii APNV a descoperit Groapa Văcărești și i-a intuit potențialul.

 Au urmat ani buni de cercetare științifică și îndelungate documentări fotografice, nu de puține ori realizate în condiții dificile, la temperaturi extrem de scăzute și la ore la care orașul încă doarme.

MISIUNEA NOASTRĂ

Suntem pionierii primului parc natural urban din România, Parcul Natural Văcărești. Și nu ne oprim aici! 

Din dragoste pentru natură și în semn mulțumire și recunoștință față de comunitatea care ne-a susținut nemărginit în demersul nostru civic de a înființa primul parc natural urban chiar în inima orașului, misiunea noastră rămâne aceea de a proteja natura și de a crea noi zone de conservare și reconstrucție ecologică, pe modelul Parcului Natural Văcărești, cu scopul de a facilita accesul oamenilor la natură și de a contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din București.

viziune

Inspirați de frumusețea naturii sălbatice din Groapa Văcărești, de varietatea de specii de păsări și habitate, precum și de numărul impresionant de animale și plate, în 2014 am fondat Asociația Parcul Natural Văcărești, dedicându-ne următorii ani Deltei dintre blocuri și desfășurând aici zeci de programe de mediu și acțiuni de ecologizare.

Viziunea noastră este ca în următorii ani natura să devină o componentă majoră a infrastructurii Bucureștiului, cu rol esențial în optimizarea calității vieții și adaptarea la schimbările climatice.

OBIECTIVE STRATEGICE


RAPORT DE ACTIVITATE

Raportul de activitate al primilor 10 ani din istoria Asociației Parcul Natural Văcărești.

DINTRE PARTENERI

Mulțumim partenerilor noștri pentru că au crezut și cred în continuare în noi!

Alianța, Apele Române, apostrof, Asociația Aquaterra, Asociația Cercetașilor Tradiționali ACT-RO, Asociația Clubul Sportiv BikeXpert, Asociația Kogayon, Asociația WWF Programul Dunăre-Carpați România, Centrul de cercetare și învățămînt pentru aplicații practice de gestiune a mediului și pentru servicii ecologice ”Dan Manoleli” al Universității din București, Direcția Generală de Poliție Locală și Control, Facultatea de Biologie, Universitatea din București, Facultatea de Geografie, Universitatea din București, Grădina Botanică ”Dimitrie Brândză”, Kuantum, Muzeul Național de Științe Naturale ”Grigore Antipa”, National Geographic Romania, Primăria Municipiului București, Societatea Ornitologică Română, Universitatea Ecologică din București.