Astăzi, Bucureștiul are o natură captivă între betoane.
În ultimii 30 de ani, casa noastră a suferit transformări dramatice. Sute de hectare de spații verzi și zone umede au fost înghițite de construcții, zeci de mii de arbori au fost puși la pământ, iar sănătatea noastră și sănătatea naturii sunt acum în pericol. Avem, în acest moment, cel mai puțin spațiu verde per locuitor din istoria noastră.
Cu ajutorul tău, putem împiedica pierderea ireparabilă a ultimelor trei mari zone naturale urbane din București:
1. Delta Dâmboviței: Refugiul păsărilor de apă
2. Pădurea Băneasa: Plămânul verde al Bucureștiului.
3. Salba lacurilor de pe Râul Colentina: Râul uitat al Capitalei.
Aceste zone au împreună o suprafață de aproape 1.400 de hectare. Protejarea lor înseamnă 7 metri pătrați de spațiu verde pentru tine și pentru fiecare locuitor al orașului. Mai mult loc pentru copiii noștri, mai multă natură și încă un plămân pentru București. Datorită sprijinului tău, am reușit să salvăm și să înființăm Parcul Natural Văcărești. Acum, împreună, putem face mai mult. Donează astăzi ca să nu pierdem ultimele zone sălbatice ale Bucureștiului.
Pentru binele naturii, pentru binele nostru.
DONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT
îMPREUNĂ PENTRU NATURA URBANĂ
Donează 20% din impozitul pe profit pentru protecția și conservarea naturii urbane din București.
Dacă valorile și cultura organizației tale se identifică cu valorile și misiunea noastră de a proteja, promova și conserva puținele zonă de natură urbană din oraș pentru bunăstarea și sănătatea locuitorilor, poți dona 20% din impozitul pe profit trimestrial sau anual către Asociația Parcul Natural Văcărești.
Legea Sponsorizării este în vigoare și permite companiilor plătitoare de impozit pe profit să își deducă sponsorizările, în limita sumei minime dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit.
Doar cu sprijinul tău, putem salva de la dispariție ultimele zone de natură urbană din București!
Ce documente trebuie să completezi?
Direcționează retroactiv impozitul pe profit
Direcționează retroactiv impozitul pe profit, completând formularul 177.
Dacă sponsorizarea de anul trecut nu a atins plafonul maxim stabilit de lege, poți completa contractul de sponsorizare cu suma rămasă nealocată și depune Declarația 177, privind redirecționarea impozitului pe profit la ANAF, în termen de 6 luni de la data depunerii declaraţiei anuale sau trimestriale de impozit pe profit.
La secțiunea II, Redirecționarea impozitului pe profit, bifează căsuța 1: „Sponsorizare către entități persoane juridice fără scop lucrativ”, iar la Date de identificare a beneficiarului, include datele Asociației Parcul Natural Văcărești, conform contractului de sponsorizare.