Noutăți

Ultimele știri și articole din media

Birdwatching pe caniculă

Publicat la data de: 23 Jul 2018 Birdwatching pe caniculă

La fel ca la milocul iernii, în miezul verii Parcul Natural Văcărești poate părea pentru mulți păsărari un loc apropare pustiu. Să fie oare așa?

Țestoasa de apă (Emys orbicularis)

Publicat la data de: 24 May 2018 Țestoasa de apă (Emys orbicularis)

Singura țestoasă autohtonă din Parcul Natural Văcărești este îndrăgită de observatorii de toate vârstele, care la vederea ei exclamă de cele mai multe ori: ``Uite broasca!``. Dar adevărul este că Emys orbicularis nu este un amfibian care să respire prin piele și dotat cu platoșă așa cum s-ar putea crede, ci o reptilă iubitoare de soare.

Sandy, cel care a unit lumea

Publicat la data de: 10 May 2018 Sandy, cel care a unit lumea

Privită de sus, America este un mozaic de forme de relief și de fapte: dungi însorite de țărm, munți și păduri, câmpuri nesfârșite cultivate sau doar înțepate din loc în loc de sonde, suburbii duble ca suprafață fată de orașele cărora aparțin, cratere lăsate în urmă de exploatările miniere, baraje gigantice, șosele nesfârșite și încurcate care duc pretutindeni și care sunt permanent aglomerate.

Zonele umede dau viață orașului

Publicat la data de: 21 Mar 2018 Zonele umede dau viață orașului

Între 2002 și 2012 suprafața construită în București a crescut cu o rată anuală de 221 ha, în condițiile în care populația orașului este în scădere.

Broasca mare de lac (Pelophylax ridibundus)

Publicat la data de: 20 Mar 2018 Broasca mare de lac (Pelophylax ridibundus)

Cel mai mare, cel mai cunoscut și cel mai gălăgios amfibian din Parcul Natural Văcărești, acest reprezentant al broaștelor verzi este un animal care ascunde multe secrete.

Apa vie a orașului

Publicat la data de: 16 Mar 2018 Apa vie a orașului

Parcul Natural Văcărești a luat ființă în anul 2016, luna mai. Se instituia prin Hotărâre de Guvern primul parc natural situat în spațiul urban din România. Un moment memorabil în istoria protecției mediului din România. O poveste despre apă și viață asa cum n-a mai văzut Bucureștiul vreodată.

Observarea păsărilor pe timp de iarnă

Publicat la data de: 07 Feb 2018 Observarea păsărilor pe timp de iarnă

Există zile în anotimpul rece când păsărarii începători ies înghețați după jumătate de oră din Parcul Natural Văcărești, afirmând că nu prea sunt păsări, sau că nu sunt chiar deloc.

Acest lucru nu este adevărat desigur, iarna locul păsărilor predominant insectivore care au migrat în Africa fiind  luat de speciile sosite din nordul Europei.

 

2 februarie - Ziua Internațională a Zonelor Umede

Publicat la data de: 02 Feb 2018 2 februarie -  Ziua Internațională a Zonelor Umede

Începând cu anul 1971, pe data de 2 februarie sărbătorim semnarea Convenției Internaționale pentru Zone Umede, respectiv  “Convenția Ramsar”, după numele orașului iranian în care a fost semnată.