Noutăți

Ultimele știri și articole din media

Primăvara vine și în pandemie

Publicat la data de: 27 Apr 2020 Primăvara vine și în pandemie

Între timp, ne vedem de patrulările regulate. Ca să respectăm regulile de distanțare socială impuse de starea de urgență, venim pe rând, unul câte unul, și luăm pulsul parcului. Ne ținem la curent cu ce observăm pe grupul nostru de whatsapp și la ședințele care au devenit bi-săptămânale [...]

Studenți de la Worcester Polytechnic Institute, Massachusetts în stagiu de practică în Parcul Natural Văcărești

Publicat la data de: 20 Mar 2020

Asociația Parcul Natural Văcărești are plăcerea de a susține sondajul pregătit de o echipă de studenți din cadrul Institutului Politehnic Worcester (WPI) din Massachusetts, SUA. Sondajul face parte din programul stagiului de practică prin care studenții își propun creșterea gradului de conștientizare și de interacțiune a publicului cu Parcul Natural Văcărești, prin analiza părților interesate și prin propuneri de actualizare a infrastructurii parcului. Sondajul ne ajută să înțeleg...

Lansăm un nou proiect: Cu habitatele curate!

Publicat la data de: 02 Mar 2020 Lansăm un nou proiect: Cu habitatele curate!

Ne-am propus igienizarea unor zone importante aflate pe culoarul de migrație ce include și Văcăreștiul; conștientizarea și implicarea comunităților locale și implicarea unui număr cât mai mare de voluntari.

Incendiu în Parcul Natural Văcărești 24.02.2020

Publicat la data de: 25 Feb 2020 Incendiu în Parcul Natural Văcărești  24.02.2020

24 februarie 2020 - orele 16.30 - 20.00 a avut loc un incendiu de vegetație care s-a întins pe o suprafață de peste 50 de ha. Au fost sesizate organele de anchetă care au dispus inceperea urmării penale pentru distrugere prin incediere. Biologii Asociației Parcul Natural Văcărești sunt în teren pentru evaluarea impactului asupra habitatelor. 

New Year`s Resolutions

Publicat la data de: 23 Dec 2019 New Year`s Resolutions

Care sunt provocările tale pentru 2020, în materie de mediu?

Vizită de studiu în Reykjavik, Islanda.

Publicat la data de: 12 Dec 2019 Vizită de studiu în Reykjavik, Islanda.

Scopul vizitei a fost în primul rând identificarea potențialelor pârghii de colaborare într-un viitor proiect cu specialiștii islandezi în domeniul ariilor protejate și al biodiversității urbane. 

De ce Islanda? [...]

Am plantat 600 de arbori pentru viitoarea Pădure Văcărești!

Publicat la data de: 18 Nov 2019 Am plantat 600 de arbori pentru viitoarea Pădure Văcărești!

Sâmbătă, 16 nov., alături de compania OMV Petrom, am plantat primii arbori ai #păduriitematice din Văcărești.

Spațiul ales: una dintre zonele degradate, poluate istorc cu deșeuri menajere, în Parcul Natural Văcărești - Săvinești, Șoseaua Olteniței. Zona a fost igienizată în prealabil și au fost extrase plantele cu cracter invaziv.

Mountain Bike în Parcul Natural Văcărești 2019

Publicat la data de: 03 Oct 2019 Mountain Bike în Parcul Natural Văcărești 2019

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) și Bikexpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland România,  organizează pe 26 Octombrie a treia ediție a concursului de Mountain Bike “București MTB Race”, în Parcul Natural Văcărești. Competiția presupune parcurgerea unui traseu care cuprinde porțiuni de asfalt dar mai ales zone off road desemnate pe digul care imprejmuiește parcul și pe poteca principală a acestuia. Obiectivele organizatorilor sunt: încurajarea participării publicului în activități sportive și promovarea unui comportament responsabil față de natură.