Noutăți

Ultimele știri și articole din media

Vizită de studiu în Reykjavik, Islanda.

Publicat la data de: 12 Dec 2019 Vizită de studiu în Reykjavik, Islanda.

Scopul vizitei a fost în primul rând identificarea potențialelor pârghii de colaborare într-un viitor proiect cu specialiștii islandezi în domeniul ariilor protejate și al biodiversității urbane. 

De ce Islanda? [...]

Am plantat 600 de arbori pentru viitoarea Pădure Văcărești!

Publicat la data de: 18 Nov 2019 Am plantat 600 de arbori pentru viitoarea Pădure Văcărești!

Sâmbătă, 16 nov., alături de compania OMV Petrom, am plantat primii arbori ai #păduriitematice din Văcărești.

Spațiul ales: una dintre zonele degradate, poluate istorc cu deșeuri menajere, în Parcul Natural Văcărești - Săvinești, Șoseaua Olteniței. Zona a fost igienizată în prealabil și au fost extrase plantele cu cracter invaziv.

Mountain Bike în Parcul Natural Văcărești 2019

Publicat la data de: 03 Oct 2019 Mountain Bike în Parcul Natural Văcărești 2019

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) și Bikexpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland România,  organizează pe 26 Octombrie a treia ediție a concursului de Mountain Bike “București MTB Race”, în Parcul Natural Văcărești. Competiția presupune parcurgerea unui traseu care cuprinde porțiuni de asfalt dar mai ales zone off road desemnate pe digul care imprejmuiește parcul și pe poteca principală a acestuia. Obiectivele organizatorilor sunt: încurajarea participării publicului în activități sportive și promovarea unui comportament responsabil față de natură.

Avem un nou traseu tematic! Poteca din Vale.

Publicat la data de: 24 Sep 2019 Avem un nou traseu tematic! Poteca din Vale.

Sâmbătă, împreună cu un grup de iubitori de natură suficient de pasionați încât să se trezească la ora 7 într-o dimineață (splendidă!) cu 8 grade, am inaugurat cel mai nou traseu al Parcului Natural Vacaresti, incluzând și noul și cel mai falnic foișor al parcului. 

Sun Challenge 2019

Publicat la data de: 21 Aug 2019 Sun Challenge 2019

Împreună cu Sun Plaza, te invităm pe 28 septembrie 2019 la cea de-a două ediție Sun Challenge. Anul acesta vor fi trei distanțe de concurs: 5 km, 10 km și 21 de km. Semimaratonul va fi parcurs în bună parte prin interiorul Parcului Natural Văcărești, pe poteci de trail.

Raport anual 2017

Publicat la data de: 29 Mar 2019 Raport anual 2017

Anul 2017 a fost unul de cotitură pentru oaza verde de la Văcăreşti. După ce în mai 2016 a fost declarat Parc Natural prin Hotărâre de Guvern, au trecut 9 luni de gestaţie instituţională pentru a se naşte şi administraţia parcului. Asociaţia noastră şi-a asumat misiunea de a transforma zona umedă într-o arie protejată de interes naţional, care să asigure conservarea biodiversităţii pe baze ştiinţifice, dar în acelaşi timp să ofere educaţie, recreere, turism.

Wildlife Gardening - Grădinile și viețuitoarele sălbatice

Publicat la data de: 12 Mar 2019

În perioada 14 – 17 martie 2019, USAMV București, participă la EXPO FLOWERS & GARDEN, Expoziția internațională de flori, amenajări peisagistice, horticultură și grădinărit, în cadrul Centrului Expozițional Romexpo.