Noutăți

Ultimele știri și articole din media

Țestoasa de apă (Emys orbicularis)

Publicat la data de: 24 May 2018 Țestoasa de apă (Emys orbicularis)

Singura țestoasă autohtonă din Parcul Natural Văcărești este îndrăgită de observatorii de toate vârstele, care la vederea ei exclamă de cele mai multe ori: ``Uite broasca!``. Dar adevărul este că Emys orbicularis nu este un amfibian care să respire prin piele și dotat cu platoșă așa cum s-ar putea crede, ci o reptilă iubitoare de soare.

Sandy, cel care a unit lumea

Publicat la data de: 10 May 2018 Sandy, cel care a unit lumea

Privită de sus, America este un mozaic de forme de relief și de fapte: dungi însorite de țărm, munți și păduri, câmpuri nesfârșite cultivate sau doar înțepate din loc în loc de sonde, suburbii duble ca suprafață fată de orașele cărora aparțin, cratere lăsate în urmă de exploatările miniere, baraje gigantice, șosele nesfârșite și încurcate care duc pretutindeni și care sunt permanent aglomerate.

Zonele umede dau viață orașului

Publicat la data de: 21 Mar 2018 Zonele umede dau viață orașului

Între 2002 și 2012 suprafața construită în București a crescut cu o rată anuală de 221 ha, în condițiile în care populația orașului este în scădere.

Broasca mare de lac (Pelophylax ridibundus)

Publicat la data de: 20 Mar 2018 Broasca mare de lac (Pelophylax ridibundus)

Cel mai mare, cel mai cunoscut și cel mai gălăgios amfibian din Parcul Natural Văcărești, acest reprezentant al broaștelor verzi este un animal care ascunde multe secrete.

Apa vie a orașului

Publicat la data de: 16 Mar 2018 Apa vie a orașului

Parcul Natural Văcărești a luat ființă în anul 2016, luna mai. Se instituia prin Hotărâre de Guvern primul parc natural situat în spațiul urban din România. Un moment memorabil în istoria protecției mediului din România. O poveste despre apă și viață asa cum n-a mai văzut Bucureștiul vreodată.

Observarea păsărilor pe timp de iarnă

Publicat la data de: 07 Feb 2018 Observarea păsărilor pe timp de iarnă

Există zile în anotimpul rece când păsărarii începători ies înghețați după jumătate de oră din Parcul Natural Văcărești, afirmând că nu prea sunt păsări, sau că nu sunt chiar deloc.

Acest lucru nu este adevărat desigur, iarna locul păsărilor predominant insectivore care au migrat în Africa fiind  luat de speciile sosite din nordul Europei.

 

2 februarie - Ziua Internațională a Zonelor Umede

Publicat la data de: 02 Feb 2018 2 februarie -  Ziua Internațională a Zonelor Umede

Începând cu anul 1971, pe data de 2 februarie sărbătorim semnarea Convenției Internaționale pentru Zone Umede, respectiv  “Convenția Ramsar”, după numele orașului iranian în care a fost semnată.

Regulamentul Parcului Natural Văcărești în consultare publică

Publicat la data de: 29 Nov 2017

Administrația Parcului Natural Văcărești a întocmit Regulamentul Parcului Natural Văcărești, conform Art. 21 din OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări prin L nr. 49/2011 cu modificările și completările ulterioare.

Regulamentul conține prevederi legate de activitățile permise, activitățile restricționate și cele interzise pe teritoriul ariei naturale protejate.

București MTB Race 2017

Publicat la data de: 06 Nov 2017 București MTB Race 2017

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, PNV a găzduit concursul de mountain bike București MTB Race, organizat de Asociația Parcul Natural Văcărești împreună cu echipa de ciclism BikeXpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland România. La eveniment au participat peste 200 de cicliști...