Noutăți

Ultimele știri și articole din media

Wildlife Gardening - Grădinile și viețuitoarele sălbatice

Publicat la data de: 12 Mar 2019

În perioada 14 – 17 martie 2019, USAMV București, participă la EXPO FLOWERS & GARDEN, Expoziția internațională de flori, amenajări peisagistice, horticultură și grădinărit, în cadrul Centrului Expozițional Romexpo.

Insecte polenizatoare în Parcul Natural Văcărești

Publicat la data de: 15 Jan 2019 Insecte polenizatoare în Parcul Natural Văcărești

În urma cercetărilor din teren efectuate în perioada aprilie – octombrie 2018 au fost identificate 135 specii aparţinând la 8 ordine: Odonata (12 specii), Orthoptera (11 specii), Heteroptera (6 specii), Homoptera (4 specii), Coleoptera (22 specii), Hymenoptera (25 specii), Lepidoptera (39 specii) şi Diptera (16 specii).

Conform IUCN din cele 135 specii 51 au un statut de protecţie la nivel mondial şi european.

Drept specii polenizatoare (P) pot fi considerate un număr de 94 de specii.

Plogging în Văcărești

Publicat la data de: 16 Aug 2018 Plogging în Văcărești

Sâmbăta aceasta a fost o zi interesantă pentru noi și cei 28 de oameni care au ales să înlocuiască cafeaua cu ploggingul, și să urmeze acest trend constructiv.

”Păi cum, ce e acela plogging?”

Despre apicultura urbană

Publicat la data de: 14 Aug 2018 Despre apicultura urbană

Albinele sunt insecte fascinante. Ele au evoluat aproximativ în același timp cu florile pentru a le poleniza. Modul în care se organizează în stup, împărțirea sarcinilor și zborurile lungi de zeci de kilometri pentru a culege polen a generat în oameni o adevărată pasiune.

Custozii ariilor protejate - Gardieni ai Naturii îndepărtați de Guvern

Publicat la data de: 01 Aug 2018 Custozii ariilor protejate - Gardieni ai Naturii îndepărtați de Guvern

Coaliția Natura 2000 România condamnă public aprobarea O.U.G. 75/2018, privind modificarea unor acte normative din domeniul protecției mediului, în urma căreia 530 de arii protejate vor rămâne fără custozi. Prin acest act normativ este îngrădit dreptul societății civile de a contribui în mod activ la menținerea unui mediu sănătos pentru cetățenii României, așa cum prevede Constituția.

Birdwatching pe caniculă

Publicat la data de: 23 Jul 2018 Birdwatching pe caniculă

La fel ca la milocul iernii, în miezul verii Parcul Natural Văcărești poate părea pentru mulți păsărari un loc apropare pustiu. Să fie oare așa?

Țestoasa de apă (Emys orbicularis)

Publicat la data de: 24 May 2018 Țestoasa de apă (Emys orbicularis)

Singura țestoasă autohtonă din Parcul Natural Văcărești este îndrăgită de observatorii de toate vârstele, care la vederea ei exclamă de cele mai multe ori: ``Uite broasca!``. Dar adevărul este că Emys orbicularis nu este un amfibian care să respire prin piele și dotat cu platoșă așa cum s-ar putea crede, ci o reptilă iubitoare de soare.

Sandy, cel care a unit lumea

Publicat la data de: 10 May 2018 Sandy, cel care a unit lumea

Privită de sus, America este un mozaic de forme de relief și de fapte: dungi însorite de țărm, munți și păduri, câmpuri nesfârșite cultivate sau doar înțepate din loc în loc de sonde, suburbii duble ca suprafață fată de orașele cărora aparțin, cratere lăsate în urmă de exploatările miniere, baraje gigantice, șosele nesfârșite și încurcate care duc pretutindeni și care sunt permanent aglomerate.