PODCAST PARC NATURAL VĂCĂREȘTI- EPISODUL 1
octombrie 28, 2020SCRISOARE DESCHISĂ către Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan
decembrie 9, 2020Zilele trecute am plantat primii 400 de puieți ce vor constitui peste câțiva ani buni centura vede din jurul parcului.
Mai întâi, ce este o ”centură verde”?
R: este o rețea de arbori ce înconjoară parcul, care se comportă ca o adevărată barieră pentru fauna, flora și vizitatorii parcului. Arborii produc oxigen, minimizează poluarea fonică produsă de trafic, diminuează fluxul particulelor poluante și favorizează biodiversitatea locală. De exemplu, păsările mici de zăvoi vor găsi aici resursă de hrană și spații de odihnă și apărare față de prădători (păsările care vânează), insectele polenizatoare vor avea o resursă extra de hrană iar vizitatorii parcului se vor bucura peste câțiva ani de zone umbrite în verile tot mai fierbinți.
Speciile plantate sunt autohtone și au fost selectate în urma plantărilor anterioare experimentale, în funcție de adaptabilitatea pe care o prezintă raportat la noile condiții de climă secetoasă.
Am plantat: paltin de câmpie, frasin cu frunza îngustă, frasin comun, mojdrean, tei pucios, tei argintiu, ulm de câmp, stejar pufos, cireș sălbatic, mar sălbatic și par sălbatic.Urmează să plantăm și arbuști: păducel, porumbar, măceș, verigariu, sânger, soc.
Mulțumim voluntarilor care au participat la această plantare iar noi continuăm plantările și lucrările de îngrijire a puieților.
Lucrările de întreținere și plantare a arborilor in Parcul Natural Văcărești sunt realizate de către Asociația Parcului Natural Văcărești și sunt sprijinite de OMV Petrom prin programele Ro Smart în Tara lui Andrei și ”România plantează pentru măine”. #naturalausata #TaraluiAndrei #Romaniaplanteazapentrumaine
Noiembrie 2020