Proiecte

Apa vie a orașului

Publicat la data de: 17 Dec 2018 Apa vie a orașului

Înainte de amenajarea hidrotehnică a Dâmboviței, pe suprafața pe care astăzi se întinde Parcul Natural Văcărești existau bălți și mlaștini alimentate de izvoare subterane. Acestora li s-au adăugat altele, rezultate din acumularea apei în gropile rămase în urma excavărilor pentru extragerea materialului necesar ridicării digului.

Întregul ecosistem de zonă umedă s-a dezvoltat în jurul apei. Cele peste 150 de specii de păsări care fie cuibăresc, fie sunt în pasaj prin parc au fost atrase de păienjenișul de ape, de bogăția resurselor de hrană și de liniștea de aici.

Proiectul ”Apa vie a orașului” a apărut din nevoia de a cunoaște mai multe despre hidrologia zonei și a de a promova rolul Parcului Natural Văcărești în creșterea calității vieții din București.

Călătorie în stup

Publicat la data de: 27 Nov 2018 Călătorie în stup

”Călătorie în stup” este un proiect prin care ne propunem să atragem atenția asupra valorii inestimabile pe care o au polenizatorii pentru oameni și mediu. Este un proiect de promovare a apiculturii în spațiul urban, cu componentă de cercetare, educativă și socială, în care sunt implicați entomologi, apicultori, artiști și cadre didactice din diferite școli din București. Ne dorim să oferim copiilor posibilitatea de a explora lumea singurelor insecte care produc hrană pentru oameni și să promovăm rolul PNV în susținerea unei populații sănătoase de polenizatori.

Păsările orașului

Publicat la data de: 18 Oct 2017 Păsările orașului

Finanțator: Enel

Proiect implementat de Asociația Parcul Natural Văcărești

Parteneri: Administrația Națională Apele Române și Primăria Municipiului București

Poteca biodiversității urbane

Publicat la data de: 13 Sep 2017 Poteca biodiversității urbane

Finanțatori: Fundația Comunitară București prin programul ”Mobilizăm excelența” și La Fântâna

Proiect implementat de Asociația Parcul Natural Văcărești

Parteneri: Administrația Națională Apele Române și Primăria Municipiului București