Ne dorim ca subiectele de natură să capete tot mai mult teren (de calitate) în jurnalismul românesc.
iulie 19, 2021Cum a fost 2020 pentru echipa noastră?
august 4, 2021Ne dorim ca subiectele de natură să capete tot mai mult teren (de calitate) în jurnalismul românesc.
Așa că, la început de toamnă, între 17 și 19 septembrie, organizăm Școala de Mediu pentru Jurnaliști – o sesiune de învățare interactivă în care aducem laolaltă 20 de jurnaliști din țară dornici să își extindă orizonturile de cunoaștere și înțelegere într-ale mediului, alături de jurnaliști profesioniști cu rezultate remarcabile și de specialiști din domeniul protecției mediului.
Căutăm jurnaliști, profesioniști sau în devenire, interesați de subiecte de mediu și curioși să înțeleagă și mai bine acest vast domeniu. Participanții vor avea parte de 3 zile pline de informații, discuții și ieșiri în teren ce au ca scop facilitarea accesului acestora la resurse, date științifice, experți în domeniu și bune practici.
Ne-am propus să le dăm astfel o mână de ajutor jurnaliștilor pentru a putea vedea mai ușor imaginea de ansamblu a stării mediului în comunitățile din care fac parte și pentru a aborda subiectele de mediu într-un mod sistemic și pragmatic.
Toți cei interesați să participe la Școala de Mediu pentru Jurnaliști se pot înscrie prin intermediul formularului de participare până pe 1 august, la ora 23:59. *UPDATE: am prelungit sesiunea de înscrieri până la 3 august*. Căutăm jurnaliști cu experiență din țară, indiferent de publicația pentru care lucrează, dar care au mai publicat materiale pe teme de mediu, dar și 5 studenți sau absolvenți, ori jurnaliști la început de drum interesați de domeniu și care își doresc să învețe de la jurnaliști de investigație premiați și să discute cu specialiști în arii protejate, silvicultură și conservare.
Înscrie-te aici.
Pentru informații suplimentare scrie-ne la contact@parcnaturalvacaresti.ro.
Școala de Mediu pentru Jurnaliști este organizată de Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) și face parte din Proiectul ”Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane” derulat de APNV în parteneriat cu Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S – SOS Parcul Est, Asociația Societatea Carpatină Ardeleană (EKE) Satu Mare, Fundația Centrul de Ecologie Montana și Asociația Funky Citizenscu sprijinul financiar Active citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Leichtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEAandNorwayGrants #naturalausata