Racii invazivi nord-americani din apele României / Discuție cu Andrei Acs, specialist arii protejate
martie 29, 2023Andrei Ciurcanu este câștigătorul bursei acordate de Asociația Parcul Natural Văcărești!
aprilie 28, 2023Puținele păduri care au supraviețuit în jurul Bucureștiului trebuie protejate, iar în locurile din care au dispărut, trebuie replantate! Motive sunt destule…
Locuitorii Capitalei ar putea avea o speranță de viață mai lungă cu patru ani. Este concluzia unui raport din 2020 al Institutului Național de Sănătate Publică. Acest lucru s-ar întâmpla dacă autoritățile și-ar îndeplini țintele asumate pentru combaterea poluării.
Bucureștiul este și în top 3 al celor mai poluate capitale din Uniunea Europeană, înregistrând cele mai mari pierderi bugetare asociate tratării bolilor cauzate sau înrăutățite de poluarea aerului.
Lista motivelor pentru care avem nevoie de o centură verde în București și Ilfov este mult mai lungă și o regăsiți pe site-ul www.centuraverde.ro.
Tot acolo puteți semna petiția initiață de platforma civică ”Împreună pentru Centura Verde”. Împreună, putem opri tăierea ultimelor păduri din jurul Bucureștiului și putem determina autoritățile să înceapă o campanie masivă de împăduriri.
După înființarea Parcului Natural Văcărești, centura verde București-Ilfov reprezintată următorul pas în creșterea calitatății vieții în oraș și în zona metropolitană.
Considerăm că astfel de inițiative merită replicate și în alte zone ale României. Pădurile periurbane au un rol esențial în asigurarea calității vieții locuitorilor marilor orașe și în cadrul proiectului Rețeaua Pentru Natură Urbană, ne dorim protecție și pentru pădurile din jurul Brașovului, Pădurea Codrișor din Bistrița, Pădurea Ciric din Iași, Muntele Cozla din Piatra Neamț și Pădurea Verde din Timișoara.