Noutăți

Ziua Internațională a Zonelor Umede #2021

Ziua Internațională a Zonelor Umede #2021

La mulți ani tuturor bălților din lume și celor care au grijă de ele!

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Zonelor Umede.

Parcul Natural Văcărești este o zonă umedă autentică, formată pe locul unui proiect ingineresc abandonat după anul 1989.

Precipitațiile și pânza freatică situată la suprafață, pe locul unde odinioară trecea râul Dâmbovița, au hrănit un spațiu unic, casă pentru sute de specii de păsări, mamifere, reptile, amfibieni, insecte și plante dintre cele mai diverse.

Reglarea precipitațiilor, filtrarea apei, reumplerea straturilor freatice, circularea și reciclarea nutrienților, spații de educație, inspirație, conectare cu natura și recreere sunt doar câteva dintre serviciile oferite de parc comunității.

Cu toate acestea, autorităților de mediu le este cam frică de balta dintre blocuri.

Situat la 4 km de Ministerul Mediului - România și 6 de Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate (autoritățile responsabile), cel mai mare spațiu verde al capitalei nu are încă un Regulament, Planul de management este blocat, nu are structură funcțională de administrare, pază, și nici măsuri de protecție și conservare.

Parcul are, însă, o organizație inimoasă: Asociația Parcul Natural Văcărești. Are alături o comunitate harnică și iubitoare, voluntari, sponsori și donatori care au înțeles importanța acestui spațiu.

#naturalausata #WorldWetlandsDay2021

---------

❤️ Poți sprijini activitățile echipei noastre prin direcționarea celor 3.5% din impozit, până pe 25 mai.

👉 Toate detaliile aci https://parcnaturalvacaresti.ro/implica-te

📸 Helmut Ignat

Share Article:

Share