Vizitează-ne

Vizitează-ne

Vizite la Observator

 

 Localizat în imediata vecinătate a Parcului Natural Văcărești și situat la o înăltime de șaizeci de metri, Observatrul oferă vizitatorilor ocazia de a admiră panoramă unică a singurei arii naturale protejate din București.

vedere_de_pe_terasa.jpg

 Accesul la prezentările ținute în Observator de către specialiștii Administrației Parcului Natural Văcărești este gratuit dar realizat în baza unei programări prealabile. Temele abordate sunt foarte variate și adaptate vârstei vizitatorilor: istoria Parcului, introducere în birdwatching, lumea reptilelor și amfibienilor, conservarea biodiversității, fotografia de natură, etc.

 Vizitatorii pot vedea și manevra inclusiv o serie de instrumente utilizate de biologii Parcului pe printre care  se număra ustensile speciale pentru lucrul cu reptilele, diferite echipamente pentru studiul mamiferelor mici sau insectelor și bineînțeles binocluri și lunete pentru observarea păsărilor.

 A fost amenajată și o bibliotecă a naturalistului, unde cei interesați pot consulta determinatoare de specii, ghiduri ilustrate, atlase și o serie de publicații deosebite despre plante, arii protejate și o multitudine de grupe de animale. 

 De asemena “micii naturaliști” au la dispoziție și o secțiune dotată cu jocuri educative.

2.jpg    

Masa naturalistului

Programul de vizitare este de luni pină vineri între orele 10:00-17:00 adresa fiind: Splaiul Unirii, nr. 168, bl. T4, Et. 17, Sector 4, București.

Pentru programări va rugăm să luați legătura cu rangerul nostru Vlad Cioflec: vlad@parcnaturalvacaresti.ro

Observatorul Parcului Natural Văcărești este realizat cu sprijinul Alpha Bank, sponsor principal.

alpha_bank_gastronomiki_evdoma.jpg

 
 

Poteci și trasee

 

În prezent, există traseul tematic ”Poteca biodiversității urbane”, cu o lungime de 2,3 km, care poate fi parcurs în aproximativ 1 h.

Iubitorii plimbărilor cu bicicleta pot opta pentru parcurgerea traseelor de bicicletă, amenajate pe coama digului – ”Belvedere” și în interiorul parcului – ”Printre bălți”. Acestea au o lungime totală de 8 km și sînt prevăzute la intersecții și din loc în loc cu indicatoare care arată direcția și distanța pînă la următorul punct de orientare.

Accesul în parc se poate face din fața Complexului Asmita Gardens (acces pedestru) sau din Strada Săvinești (acces pedestru și pentru biciclete).

 

Harta_PNV_web.jpg

descarca harta în format pdf   descarca

Tururi ghidate

 

Echipa Asociației Parcul Natural Vacarești organizează în anotimpurile calde tururi ghidate pentru preșcolari, elevi și studenți. Un tur durează aproximativ 2h și este ghidat de specialiști biologi, ornitologi sau ecologi.

Dacă ești profesor și vrei ca elevii tăi să cunoască natura într-un loc autentic, contactează-ne completând formularul de mai jos.

 

Solicită o vizită

La Observator sau un tur ghidat


Reguli de vizitare

viitorul parcului depinde de noi toțiPe suprafața parcului sunt permise următoarele activități:
Te rugăm să respecți următoarele reguli de vizitare în Parcul Natural Văcărești: