HAI ÎN PARC!

PLIMBĂRI PE JOS ȘI CU BICICLETA

În parc sunt amenajate două poteci tematice dedicate biodiversității și istoricului locurilor.


AFLĂ MAI MULT

EXPLORAREA NATURIIParcul Natural Văcărești este unul din cele mai bune locuri din București pentru explorarea naturii la ea acasă.


AFLĂ MAI MULTE

OBSERVAREA PĂSĂRILOR

Parcul Natural Văcărești oferă condiții foarte bune de hrănire, odihnă, adăpost sau cuibărire pentru peste 170 de specii de păsări, ceea ce îl face să fie cel mai bun loc de observare a păsărilor din București, conform Societății Ornitologice Române.


AFLĂ MAI MULTE

ȘCOALA ÎN AER LIBER

Educația outdoor contribuie la calmarea anxietății elevilor, prelungește atenția și concentrarea, facilitează procesul de înțelegere a noțiunilor și îmbunătățește performanța școlară.AFLĂ MAI MULTE

Descarcă aplicația și ține-ți propriul tur ghidat!


*Descarcă aplicația pentru IOS de aici și pentru Android* de aici '

Foarte ușor de folosit, cu ajutorul ei vă puteți orienta și mai bine pe potecile parcului și găsiți explicații cu privire la (aproape) tot ce se află în jurul vostru.

Conține fotografii, locații exacte și permite chiar transmiterea observațiilor vizitatorilor în timp real, către echipa noastră.

Află mai multe despre aplicație aici

Reguli de vizitare
viitorul parcului depinde de noi toți


Pe suprafața parcului sunt permise următoarele activități:

Alergarea pe drumurile și potecile existente

Plimbările pe jos pe drumurile și potecile existente

Plimbări cu bicicleta pe traseele marcate

Accesul cu câini ținuți în lesă sau cu botniță. Câinii pot speria sau ucide animalele sălbatice din parc, de exemplu puii păsărilor care își construiesc cuiburile aproape de sol, sau pot pune în pericol vizitatorii.

Te rugăm să respecți următoarele reguli de vizitare în Parcul Natural Văcărești:

Orice formă de distrugere a plantelor este interzisă! Ruperea florilor, tăierea copacilor, capturarea sau rănirea animalelor pun în pericol întregul ecosistem, și implicit beneficiile pe care le oferă oamenilor.

Pescuitul este interzis!

Orice formă de capturare, ucidere sau vătămare a animalelor terestre și acvatice este interzisă! Șerpii din parc nu sînt veninoși, ci timizi și complet inofensivi!

Aprinderea focului poate genera incendii de aceea este interzisă!

Accesul în afara drumurilor și potecilor existente este interzis ! Mergînd pe traseele existente te vei bucura de cele mai frumoase peisaje și nu vei deranja plantele și animalele, contribuind astfel la conservarea speciilor și habitatelor sensibile. În același timp poți fi ajutat mai ușor în caz de accidentare.


Întrucît poate fi periculos, scăldatul în lacurile și bălțile din parc este interzis!

Accesul cu barca pe luciul de apă, cu exceptia acţiunilor de cercetare şi monitorizare a speciilor şi habitatelor aprobate de către autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului, este interzis!

Aruncarea/ depozitarea oricărui tip de deșeu este strict interzisă! Deșeurile deteriorează calitatea apelor și a solului, pun în pericol plantele și animalele, și au impact vizual negativ.

Vă rugăm nu vă abandonați animalele de companie în parc! Ele pun în pericol speciile native, prin folosirea acelorași surse de hrană și a locurilor de reproducere și odihnă.

Atenție la căpușe ! Pentru evitarea neplăcerilor produse de insecte, vă recomandăm să folosiți spray-uri de protecție și verificarea la ieșirea din parc.