Noutăți

Ultimele știri și articole din media

Broasca mare de lac (Pelophylax ridibundus)

Publicat la data de: 20 Mar 2018 Broasca mare de lac (Pelophylax ridibundus)

Cel mai mare, cel mai cunoscut și cel mai gălăgios amfibian din Parcul Natural Văcărești, acest reprezentant al broaștelor verzi este un animal care ascunde multe secrete.

Apa vie a orașului

Publicat la data de: 16 Mar 2018 Apa vie a orașului

Parcul Natural Văcărești a luat ființă în anul 2016, luna mai. Se instituia prin Hotărâre de Guvern primul parc natural situat în spațiul urban din România. Un moment memorabil în istoria protecției mediului din România. O poveste despre apă și viață asa cum n-a mai văzut Bucureștiul vreodată.

Observarea păsărilor pe timp de iarnă

Publicat la data de: 07 Feb 2018 Observarea păsărilor pe timp de iarnă

Există zile în anotimpul rece când păsărarii începători ies înghețați după jumătate de oră din Parcul Natural Văcărești, afirmând că nu prea sunt păsări, sau că nu sunt chiar deloc.

Acest lucru nu este adevărat desigur, iarna locul păsărilor predominant insectivore care au migrat în Africa fiind  luat de speciile sosite din nordul Europei.

 

2 februarie - Ziua Internațională a Zonelor Umede

Publicat la data de: 02 Feb 2018 2 februarie -  Ziua Internațională a Zonelor Umede

Începând cu anul 1971, pe data de 2 februarie sărbătorim semnarea Convenției Internaționale pentru Zone Umede, respectiv  “Convenția Ramsar”, după numele orașului iranian în care a fost semnată.

Regulamentul Parcului Natural Văcărești în consultare publică

Publicat la data de: 29 Nov 2017

Administrația Parcului Natural Văcărești a întocmit Regulamentul Parcului Natural Văcărești, conform Art. 21 din OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări prin L nr. 49/2011 cu modificările și completările ulterioare.

Regulamentul conține prevederi legate de activitățile permise, activitățile restricționate și cele interzise pe teritoriul ariei naturale protejate.

București MTB Race 2017

Publicat la data de: 06 Nov 2017 București MTB Race 2017

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, PNV a găzduit concursul de mountain bike București MTB Race, organizat de Asociația Parcul Natural Văcărești împreună cu echipa de ciclism BikeXpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland România. La eveniment au participat peste 200 de cicliști...

Ne dăm cu bicicletele în Văcărești!

Publicat la data de: 18 Oct 2017

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) și Bikexpert Racing Team organizează pe 4 Noiembrie un concurs de mountain bike în Parcul Natural Văcărești. Competiția se adresează atât copiilor cât și adulților și presupune parcurgerea unui traseu care cuprinde porțiuni de asfalt dar mai ales zone off road desemnate pe digul care imprejmuiește parcul și pe poteca principală a acestuia.

 

În vizită în Norvegia

Publicat la data de: 28 Sep 2017

Reprezentanți ai Asociației Parcul Natural Văcărești (APNV) și ai Facultății de Biologie, Universitatea București, au participat în perioada 24-27/09/2017 la un schimb de experiență în Oslo, Norvegia. În cadrul deplasării au fost vizitate mai multe obiective naturale și au fost stabilite contacte de colaborare cu institute de cercetare specializate în biodiversitate, managementul ariilor naturale protejate și servicii ecosistemice.

Poteca biodiversității urbane

Publicat la data de: 14 Sep 2017 Poteca biodiversității urbane

Asociația Parcul Natural Văcărești a deschis prima potecă de vizitare în Parcul Natural Văcărești.  Accesul este liber și se poate face atât individual cât și în cadrul grupurilor organizate de membrii asociației. Proiectul este realizat cu sprijinul La Fântâna și al Fundației Comunitare București, prin programul Mobilizăm Excelența.