NATURA LA UȘA TA!

Parcul Natural Văcărești este primul parc natural urban al țării, cel mai mare spațiu verde al capitalei.


Suntem Asociatia Parcul Natural Văcărești. Ca urmare a muncii noastre, Bucureștiul a câștigat cel mai mare parc înființat în ultimii ani. 183 de ha de spațiu verde, un loc destinat biodiversității, recreerii, un spațiu de educație și liniște, în care natura este protejată iar oamenii
au grijă de ea. Am pus pe harta orașului primul parc natural urban din România.
Dorim să ducem mai departe exemplul Văcăreștiului și să cunoaștem, să promovăm și să conservăm noi arii naturale urbane în București și în orașele din țară. Vrem ca fiecare copil să aibă acces la natură autentică în orașe, iar părinții să devină mai responsabili față de aceasta.
Ne dorim ca natura să devină o componentă de bază a peisajelor orașelor din România iar rolul său în imbunătățirea calității vieții să fie recunoscut și apreciat.

NATURA LA UȘA TA

PODCAST prezentat de
ASOCIAȚIA PARCUL NATURAL VĂCĂREȘTI


Un podcast din buza lacului, de la firul stufului, în care îți spunem cum o mai duce natura din jurul tău; povestim despre proiecte de succes în domeniul mediului și despre oameni care fac bine naturii și implicit societății, așa cum știu ei mai bine.


Vezi toate episoadele

NATURA LA UȘA TA

LIVESTREAM PARC NATURAL VĂCĂREȘTI


Aplicația "PARCUL NATURAL VĂCĂREȘTI"


*Descarcă aplicația pentru IOS de aici și pentru Android* de aici 'și bucură-te de mulțimea de informații prețioase pe care ti le-am pus la dispoziție.


SPONSORI

Parcul Natural Văcărești este un proiect independent, născut din dorința de a oferi oamenilor un loc de întâlnire nemijlocit cu natura autentică. Asociația Parcul Natural Văcărești dezvoltă programe de educație, informare, cercetare științifică și conservare. Toate acțiunile noastre sunt finanțate din surse private, prin sponsorizări și donații.